• Головна
  • Війна
  • Прогноз Буданова про завершення війни росії з Україною

Прогноз Буданова про завершення війни росії з Україною

Прогноз Буданова про завершення війни росії з Україною

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов один із небагатьох, хто дає точні прогнози щодо тих чи інших подій в ході повномасштабного російського вторгнення

Один із яскравих прикладів — ще 18 жовтня Буданов передбачив, що до кінця цього року ЗСУ значно просунуться вперед. Тоді начальник ГУР сказав, що сподівається, що це може бути Херсон, який ЗСУ можуть звільнити до кінця листопада. І ось у середу, 9 листопада, міністр оборони рф сєргєй шойгу наказав розпочати відведення російських військ з Херсона. Звісно, це не означає, що ЗСУ швидко займуть Херсон, адже ворог нібито втікає. Проте це свідчить, що прогнози Буданова досить швидко здійснюються. Про передбачення очільника ГУР читайте у матеріалі LVIV.MEDIA.

Прогноз Буданова щодо початку повномасштабного вторгнення рф

Перший, але ключовий прогноз Кирила Буданова стосувався початку повномасштабного вторгнення росії. 22 лютого на Банковій відбулася зустріч президента Володимира Зеленського з головами фракцій та груп і силовиками. На цій зустрічі Буданов й розповів, як може статися вторгнення: росіяни можуть розпочати війну за межами Донбасу, під загрозою Херсон та Харків, є загроза для Києва, росіяни можуть спробувати зайти з Чорнобиля. Власне, вже через півтори доби прогноз справдився, коли російські війська пішли у наступ одразу з кількох напрямків. Але вже за два тижні після початку Буданов заявив, що «всі спроби росії захопити Україну військовим шляхом проваляться».

Буданов заявляв, що Білорусь не вступить у війну

Не помилився очільник української розвідки й з прогнозом про те, що Білорусь не вступатиме у війну.

«Я вважаю, що білоруському керівництву вистачить розуму не піддатися на провокації та зрозуміти, що все це виключно дії кремля щодо втягування Білорусі у відкритий конфлікт з Україною», — сказав він у березні.

Навіть попри те, що Білорусь із самого початку є одним із головних союзників рф у війні, чого олександр лукашенко вже навіть не заперечує, але безпосередньо у бойових діях країна не бере участі.

Прогноз головного українського розвідника щодо зміни тактики військ рф після невдач під Києвом

Наприкінці березня, після невдач під Києвом, Кирило Буданов заявив, що путін може спробувати в Україні «корейський сценарій». Йдеться про лінію розподілу між окупованими та неокупованими територіями. Водночас він казав, що росія планує влаштувати в Україні демографічну та гуманітарну кризу, що всі й побачили у кожному населеному пункті, який звільнила українська армія. Крім того, Буданов попереджав, що росія планує серію терактів у російських населених пунктах, щоб звинуватити Україну. Зараз же ми бачимо, що росія у всіх своїх бідах звинувачує «бандерівців» і «неонацистів».

Заява Буданова про переломний момент на фронті, який станеться у серпні

Керівник розвідки у травні заявив, що війна з рф досягне переломного моменту до середини серпня. Тоді він казав, що попри те, що в Луганській та Донецькій області тиск ворога залишається на високому рівні, паралельно в інших регіонах України ЗСУ тримають фронт або ж вдаються до контрнаступальних дій, наприклад у Херсонській області. Натомість українські військові звільнили майже всю Харківську область та розпочали контрнаступ на Херсонщині.

Прогноз голови ГУР щодо протестних настроїв у росії

Майже повністю здійснився прогноз глави розвідки про те, що у росії не буде протестних настроїв через війну. Декілька акцій протесту у рф все ж були, зокрема у вересні після оголошення мобілізації. Проте вони зовсім не систематичні та ніяк не впливають на російську владу.

Які прогнози Буданова ще здійснюються

Головний прогноз очільника ГУР — війна має закінчиться наступного року, а інтенсивність боїв зменшиться під кінець року. Він також погодився із західною оцінкою, що російські війська деградували та деморалізовані, і додав, що, «якщо росія зараз визнає, що не змогла перемогти Україну, це буде не крах системи, це буде крах державності. Тому російська армія буде змушена боротися до кінця. У них немає іншого виходу». Буданов наголошував, що попри втому від війни, яка у певний момент особливо помітно почала проявлятися серед окремих кіл західної політичної еліти, воєнна перемога над росією і далі є єдиним можливим варіантом досягнення миру.

«Москва виплачуватиме репарації нам. Це все їх чекає, це призведе до зміщення певного економічного центру рф на нашу територію… Тобто, там багато дуже кроків. Там багато територіальних проблем. «Російська федерація» — це ж одна назва від федеративності. Це надто велика територія, яка досить тривалий термін існує, незрозуміло як, у цих кордонах. Вона трималася виключно на вірі в потужність режиму. Як тільки режим обвалиться, все це посиплеться», заявив Буданов.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності