• Головна
  • Війна
  • Голова української розвідки передбачив звільнення Херсона ще 18 жовтня

Голова української розвідки передбачив звільнення Херсона ще 18 жовтня

Голова української розвідки передбачив звільнення Херсона ще 18 жовтня

У середу, 9 листопада, міністр оборони рф сєргєй шойгу наказав розпочати відведення російських військ за річку Дніпро

Фактично він визнав, що армія рф вимушено залишає Херсон, адже місто та прилеглі населені пункти в поточних умовах не можуть забезпечуватись та функціонувати. Проте цікаво, що такий сценарій ще 18 жовтня передбачив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

Тоді він зазначив, що до кінця цього року ЗСУ значно просунуться вперед. На уточнююче запитання, чи може це бути визволення Херсона, начальник ГУР відповів, що сподівається, що це може бути Херсон.

Це будуть значущі перемоги, ви скоро це побачите

Кирило Буданов Кирило Буданов

Водночас він додав, що війна з російськими окупантами має закінчитися до літа. Це станеться тоді, коли Україна вийде на кордони 1991 року.

Нагадаємо, за словами командувача військ рф в Україні генерала сєргєя суровікіна, маневр військ буде здійснено у найближчі терміни. Слід зазначити, що Херсон — єдиний обласний центр, який росія захопила з початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Тим часом у Міністерстві закордонних справ України відреагували на заяви російського МЗС про переговори та наказ шойгу вивести війська рф із Херсона. Там вкотре нагадали, що для мирних перемовин росія має вивести всі свої війська з України, тож заява МЗС росії — це чергова димова завіса.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності