• Головна
  • Війна
  • Відступ російських військ із Херсона: як на це відреагували в Україні

Відступ російських військ із Херсона: як на це відреагували в Україні

Відступ російських військ із Херсона: як на це відреагували в Україні

Після того, як міністр оборони рф сєргєй шойгу наказав розпочати відведення військ із Харкова за річку Дніпро, почали з’являтися перші реакції представників української влади на ці дії окупантів

Так, заступник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк наголосив, що поки український прапор не майорить над містом Херсоном, немає сенсу говорити про відступ росії.

«Україна не звертає уваги на російські заяви, слова та дії відрізняються, наші збройні сили працюють за своїм планом — розвідка, оцінка ризику, ефективна контратака», — зазначив Подоляк.

Таких самих настроїв дотримується й голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

«Не треба передчасно впадати в ейфорію: що б там не казали росіяни, довіряйте тільки офіційним джерелам інформації», — наголосив Янушевич.

Він додав, що всім, хто має будь-яку інформацію про події на південному фронті, потрібно дотримуватись інформаційної тиші.

Тим часом президент Володимир Зеленський підписав указ про створення чотирьох військових адміністрацій у Херсонській області: Каховської, Долматівської, Голопристанської та Хрестівської. Указ набирає чинності з дня його підписання.

Зазначимо, раніше у МЗС рф заявили, що росія готова вести переговори з Україною з урахуванням реалій, які складаються зараз.

Нагадаємо, «заступник голови» так званої окупаційної «адміністрації» Херсонщини кіріл стремоусов помер. За попередньою інформацією, він «загинув у ДТП». Повідомляють, що автопригода сталася під Генічеськом на лівому березі Херсонської області.

Тим часом після повідомлень про смерть херсонського колаборанта кіріла стремоусова український сегмент мережі вибухнув радісними реакціями та мемами. Детальніше про це можна дізнатись тут.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності