У боях за Україну загинув 33-річний канадець

У боях за Україну загинув 33-річний канадець

Джозефу Хільдебранду було 33 роки

Джозеф Хільдебранд був фермером і перед тим, як піти добровольцем в Україну, два роки служив в Афганістані.

Про це повідомляє видання CBC News.

За словами членів родини, Джозеф Хільдебранд та інші військовослужбовці військової частини, в якій він служив добровольцем, загинули на вихідних під час виконання бойового завдання.

Про це родину повідомили військові, яким вдалося вижити. Тіла знаходяться на окупованій території, тому їх ще потрібно буде забрати у ворога.

«Ми всі разом на фермі, намагаємося отримати більше інформації. Мені 35 років, і я маю подбати про тіло мого брата. Це настільки погано, наскільки це можливо», — сказав Джейк, брат Хільдебранда.

Джейк повідомив, що його брат разом з іншими іноземцями відправився на завдання до міста Бахмута у Донецькій області.

Незрозуміло, як саме загинув Джозеф Хільдебранд, але Джейку сказали, що дев'ять із дванадцяти осіб загинули. Джейк сказав, що його брат ніколи багато не говорив про Україну — вони там не мають ні етнічних, ні родинних зв’язків. Він просто вирішив, що хоче допомогти.

Він сказав, що його брат був неймовірно хоробрим, оскільки вступив на службу до канадської армії та відбув два терміни служби в Афганістані. За словами Джейка, він брав участь у бойових діях, але також працював інструктором в афганських військах.

Карісса Хільдебранд, дружина Джозефа та мати їхньої 13-річної доньки Йові, сказала, що їй подзвонили близько 7:40 за центральноєвропейським часом у понеділок. Це був дзвінок з України.

«Я відповіла, і це був хтось із його команди», — сказала Карісса, додавши, що людина на іншому кінці сказала їй, що Джозеф був убитий під час нападу.

«Він був убитий, витягуючи інших хлопців, які були поранені», — сказала вона. «Він був саме такий. Найбільш самовідданий чоловік, якого я коли-небудь знала», — каже Карісса.

Джозеф покинув Канаду 11 червня, щоб добровільно допомогти Україні у війні, сказала Карісса. Жінка каже, що їй було важко прийняти його рішення.

«Він просто вирішив і пішов», — сказав його двоюрідний брат Карл.

Карл розповів, що Джозеф любив полювати та проводити час із сім’єю. Він також був «надзвичайно працьовитим» на місцевій змішаній фермі.

Прессекретар МВС Канади Мерілін Гевремо повідомила, що міністерство знає про смерть громадянина Канади та підтримує зв'язок із родиною. Прем'єр-міністр провінції Саскачеван Скотт Мо поділився своїми співчуттями у заяві.

«Його смерть, що настала лише за кілька днів до Дня пам'яті, є суворим нагадуванням про величезну ціну, яку заплатили ті, хто хоробро виступив уперед, щоб захистити наші свободи. Ми повинні зробити так, щоб його смерть не була марною. Канада має зробити все можливе, щоб Україна перемогла Росію і знову відродилася як вільна, незалежна та квітуча нація», — заявив Мо.

Карісса каже, що зараз її єдиний намір — це розвіяти прах Хільдебранда на землі за його фермою. Саме там, де він хотів.

Нагадаємо, Дейн Партрідж з Айдахо віддав життя за Україну в середині жовтня. Його батько вирішив поїхати до нашої країни як волонтер.

Дейн Партрідж загинув 3 жовтня після поранення танковим снарядом. Військовий був поранений у зоні бойових дій на Донбасі. Згодом він помер в одному з медзакладів Києва.

Нагадаємо, 23-річний Скайлер Джеймс Грегг загинув в останній тиждень жовтня під час служби в Міжнародному легіоні Збройних Сил України. Житель штату Вашингтон втік з дому свого батька, щоб воювати проти російських окупантів, повідомила його родина.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності