• Головна
  • Війна
  • Російському пропагандисту сємьону пєгову ампутували ногу, він підірвався на міні на Донбасі

Російському пропагандисту сємьону пєгову ампутували ногу, він підірвався на міні на Донбасі

Російському пропагандисту сємьону пєгову ампутували ногу, він підірвався на міні на Донбасі

Російському пропагандисту сємьону пєгову, який від 2014 року займався проросійською дезінформацією щодо подій на Донбасі, ампутували ногу. 23 жовтня він отримав важке поранення кінцівки, підірвавшись на міні.

Фото пєгова після ампутації з’явилось у Telegram-каналах.

У перші дні пєгов та російські пропагандисти повідомляли, що його поранення є «легким».

Згодом він і сам написав, що «українській пресі таки вдалося дізнатись правду про його тяжке поранення, і йому таки дійсно відрізали ногу».

Також пропагандист додав, що прямо зараз російські генетики нібито «вирощують нову ногу з його стовбурових клітин».

Довідково:

сємьон пєгов — російський журналіст, пропагандист та письменник. Працює на проєкті WarGonzo, спрямованому переважно на проросійське висвітлення військової тематики та конфліктів. Крім того, веде власний Telegram-канал, який пов'язують з російськими спецслужбами.

В січні 2022 пєгов поширив в своєму Телеграм-каналі неправдиву інформацію щодо того, що українська влада навмисно озброює територіальну оборону для того, щоб вбивати мирне населення Донбасу і попередив про «майбутню різню». Це повідомлення активно поширювали в російських медіа.

18 лютого 2022 року він опублікував відео, в якому демонструвалася нібито атака українських спецслужб на так званого голову народної міліції «ДНР» Дениса Синенкова в Донецьку. Пізніше це стало однією з низки фейкових новин, які мали на меті створити імідж агресивної України і таким чином виправдати повномасштабну агресію рф проти України.

У квітні 2022 року пєгов поширив фотографії українських військовослужбовців, щоб показати нібито диверсантів полку «Азов», яких знищили російські окупаційні війська. За результатами аналізу знімків було встановлено, що українців було страчено пострілами в голову заради цієї публікації, і ці фотографії були використані як один з елементів інформаційної війни проти України.

У своїх публікаціях часто намагається створити імідж України як неонацистської держави. Наприклад, у повідомленні про мобілізацію нових людей в окупаційні сили «ДНР» він зазначав, що вони будуть воювати проти «неонацистів».

6 травня 2022 року він опублікував чергове фейкове відео про нібито виявлену «секретну біолабораторію» в Маріуполі, де буцімто експерти НАТО проводили дослідження і розробляли біологічну зброю. Пізніше цю історію спростовано фактчекерами команди StopFake.

У липні пєгов намагався обвинувачувати Збройні Сили України у використанні заборонених фосфорних боєприпасів.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності