• Головна
  • Війна
  • Батько американського добровольця, який загинув в Україні, вирушить сюди як волонтер

Батько американського добровольця, який загинув в Україні, вирушить сюди як волонтер

Батько американського добровольця, який загинув в Україні, вирушить сюди як волонтер

Дейн Партрідж з Айдахо віддав життя за Україну в середині жовтня. Його батько вирішив поїхати до нашої країни як волонтер.

Про це написала американська волонтерка Кеті Стікель, яка допомагала доправити тіло полеглого бійця з України до США.

Вона передала послання від родини Партріджа до українців.

Дейн Партрідж загинув 3 жовтня після поранення танковим снарядом. Військовий був поранений в зоні бойових дій на Донбасі. Згодом він помер в одному з медзакладів Києва.

Дейн Партрідж вирішив воювати за Україну у квітні цього року.

Він зібрав кошти на квиток на літак і оновлене військове екіпірування. Тоді американець сказав, що «відчув потребу піти і допомогти українцям захиститися від вторгнення російських військ».

25 квітня він вирушив до Європи. Свій останній пост у Facebook він написав 27 квітня, після приземлення в Польщі. Згодом він перетнув кордон, щоб стати до лав ЗСУ.

Командир Патріджа з 2007 до 2009 років під час військової операції в Іраку Метт Рівз написав у Facebook, що вважає смерть свого колишнього солдата «якимось чином своєю провиною», оскільки «як його сержант у 2008 році відповідав за його життя та благополуччя».

«Він не був українцем, у нього не було родини звідти, він був просто хлопцем з Айдахо. Він відчував той самий заклик захищати український народ, як і народ Іраку. Можливо, в цьому він кращий за мене», — написав Метт Рівз.

У соцмережах розповіла про свого брата і сестра Дейна Дженні Коррі.

«Він залишався вірним своїй вірі та духовним переконанням до самої смерті. Він був хорошим солдатом, який мужньо і відважно бився на полі бою. Дейн був на передовій своєї команди, очолював своїх людей, оскільки він ніколи не просив би своїх людей робити щось, чого не робив би сам», — написала Дженні Коррі.

Як повідомляє видання East Idaho News, з 2006 до 2012 років він служив в армії США. У квітні 2022 року ветеран вирушив до України та приєднався до Іноземного легіону.

У Партріджа залишилися дружина та п’ятеро дітей. 

Нагадаємо, 23-річний Скайлер Джеймс Грегг загинув в останній тиждень жовтня під час служби в Міжнародному легіоні Збройних Сил України. Житель штату Вашингтон втік з дому свого батька, щоб воювати проти російських окупантів, повідомила його родина.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності