Українські сапери навчатимуться у колег з Камбоджі

Українські сапери навчатимуться у колег з Камбоджі

Перша група саперів прибуде в Україну на початку грудня

Володимир Зеленський домовився з прем'єр-міністром Камбоджі Хун Сеном про те, що українських саперів навчатимуть фахівці з Камбоджі — однієї з найбільш замінованих країн

Про це пише видання The Washington Post.

Зеленський провів телефонну розмову з Хун Сеном. Камбоджа погодилася відправити своїх саперів для навчання українських військових.

Генеральний директор Камбоджійського протимінного центру Хенг Ратана проконсультувався з японськими партнерами. Вирішили відправити першу групу саперів в України на початку грудня, а другу — у першому кварталі 2023-го, до квітня.

Камбоджійських саперів вважаються одними з найдосвідченіших у світі.

У 1998 році в Камбоджі завершилася війна, яка тривала майже тридцять років. Після бойових дій величезна територія держави залишилася замінованою, що було небезпечним для цивільного населення, особливо в сільських районах.

З того часу камбоджійські фахівці знищили безліч боєприпасів і мін. Їх посилали під егідою ООН в країни Африки і Близького Сходу для розмінування територій.

Камбоджа також виступила проти російської агресії в Україні. Вона приєдналася до резолюції ООН, яка засуджує повномасштабне вторгнення рф. А прем’єр-міністр Хун Сен заявляв: «Камбоджа завжди проти будь-якої країни, яка вторгається в іншу країну».

Нагадаємо, британська оборонна компанія QinetiQ надала Україні 10 саперних роботів TALON для розмінування територій.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності