• Головна
  • Війна
  • У чатбот «єВорог» можна повідомити про вибухонебезпечні предмети

У чатбот «єВорог» можна повідомити про вибухонебезпечні предмети

У чатбот «єВорог» можна повідомити про вибухонебезпечні предмети

У Міністерстві цифрової трансформації України просять повідомляти у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів. Це можна зробити через Telegram-чатбот Мінцифри @evorog_bot.

Про це пишуть на сторінці Міністерства цифрової трансформації України.

«Якщо ви помітите міну, снаряд, нерозірвану ракету або інший ворожий вибухонебезпечний та підозрілий предмет, не наближайтеся до них близько та в жодному разі не чіпайте», — йдеться у повідомленні.

Сапери щодня продовжують розміновувати Україну від ворожих предметів.

З 24 лютого розмінувальники служби з надзвичайних ситуацій знешкодили понад 259 тисяч вибухонебезпечних ворожих предметів та обстежили близько 73 тисяч гектарів землі.

Однак багато територій і досі є небезпечними, наголошують у Міністерстві. Ворожі предмети після окупантів можуть бути будь-де: на вулицях, дорогах, узбіччях, лісосмугах, на дитячих майданчиках, у покинутих будинках. Особливо будьте обачні, гуляючи неосвітленими територіями, парками та вулицями, які були під ворожим обстрілом або в окупації.

«Якщо ви помітите міну, снаряд, нерозірвану ракету або інший ворожий вибухонебезпечний та підозрілий предмет, не наближайтеся до них близько та в жодному разі не чіпайте. Обов'язково повідомте ДСНС через Телеграм-чатбот Мінцифри @evorog_bot», — просять у Міністерстві.

Там просять:

  • сфотографуйте предмет на безпечній відстані;
  • опишіть все, що бачите;
  • вкажіть кількість предметів;
  • додайте точну геолокацію знахідки та відправте у чатбот.

«Завдяки вашим повідомленням в єВорог наші сапери оперативно знешкоджують небезпечні предмети та роблять нашу землю безпечною для прогулянок», — йдеться у повідомленні.

Додамо, чатбот «єВорог» створений Міністерством цифрової трансформації та існує лише в Telegram. Перейти до чатбота можна з головного екрана застосунку «Дія» або із соцмереж Мінцифри.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності