• Головна
  • Війна
  • Вибухи в Севастополі: росія звинувачує Британію, у Королівстві вже відповіли окупантам

Вибухи в Севастополі: росія звинувачує Британію, у Королівстві вже відповіли окупантам

Росія також звинувачує британців у причетності до вибухів на «Північних потоках»

Міноборони рф звинуватило військово-морські сили Великої Британії у плануванні й реалізації «теракту» проти військових та, за його словами, нібито цивільних кораблів у Севастопольській бухті в суботу, 29 жовтня. 

Про це у суботу заявив офіційний представник мо рф Ігор Конашенков.

Він сказав, що підготовка «нападу» на Севастополь здійснювалася під керівництвом членів ВМС Британії, які нібито перебувають в українському Очакові.

Конашенков додав, що британські військові з цього ж підрозділу «брали участь у плануванні, забезпеченні та реалізації «теракту» в Балтійському морі 26 вересня з підриву газопроводів «Північний потік-1» та «Північний потік-2».

Міністерство оборони Британії відповіло, що мо рф вдається до неправдивих заяв епічного масштабу, аби відволікти від свого катастрофічного вторгнення в Україну.

У МЗС росії додали, що спільно з російськими компетентними відомствами опрацьовує практичні кроки через причетність «британських фахівців» до нібито «терактів» у Чорному та Балтійському морях.

Нагадаємо, росія виходить з угоди про «зерновий коридор», яким Україна транспортувала зерно на експорт морем.

У росії пояснюють це рішення сьогоднішнім «терактом» проти російських кораблів у Севастополі. Окупанти заявляють, що, крім військових кораблів, постраждали також начебто цивільні судна, які «забезпечували функціонування зернового коридору».

У Зеленського вже відреагували на рішення росії.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності