• Головна
  • Війна
  • Окупанти на Харківщині знищили найбільший у світі радіотелескоп — МВС

Окупанти на Харківщині знищили найбільший у світі радіотелескоп — МВС

Окупанти на Харківщині знищили найбільший у світі радіотелескоп — МВС

Будівля обсерваторії відновленню на підлягає

На території дослідної обсерваторії в Чугуївському районі на Харківщині під час окупації перебували російські військові. Вони пошкодили обладнання та зруйнували будівлі.

Про це пишуть на сторінці МВС України.

За словами заступниці начальника слідчого відділу Чугуївського райуправління поліції Ольги Науменко, будівля установи повністю зруйнована та, скоріш за все, вже не підлягає відновленню.

Як йдеться у повідомленні МВС, це найбільший не тільки в Україні, а й в усій Європі та навіть світі радіотелескоп. Територія його займає більше 100 га.

«Слідчі зафіксували наслідки руйнувань та зібрали докази перебування військових росії на території установи», — зазначила Ольга Науменко.

Перебували окупанти на території станції кілька місяців, до деокупації населеного пункту. Рили окопи та покинули після себе чимало боєприпасів і залишків від них. Правоохоронці вилучили речові докази, які свідчать про військову агресію росіян.

Нагадаємо, після звільнення Харківщини від окупантів в одному з відділень «Нової пошти» працівники помітили відсутність унітазу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності