• Головна
  • Війна
  • Дві РСЗВ MARS ІІ та чотири гаубиці: Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Дві РСЗВ MARS ІІ та чотири гаубиці: Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Дві РСЗВ MARS ІІ та чотири гаубиці: Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Також Німеччина продовжить допомагати Україні системами ППО

Німеччина передасть Україні дві додаткові реактивні системи залпового вогню MARS ІІ і чотири гаубиці Panzerhaubitze 2000.

Про це заявив президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр на брифінгу в Києві після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Також Штайнмаєр додав, що Німеччина продовжить допомагати Україні системами протиповітряної оборони.

Водночас, президент ФРН сказав, звертаючись до Зеленського: «Я згоден з вами, що потрібен справедливий мир. Мир, який хоче путін, може спричинити нову війну».

Нагадаємо, президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр 25 жовтня прибув до Києва. Він хотів на власні очі побачити руйнування, спричинені російськими атаками.

Довідково:

РСЗВ Mars ІІ — німецька реактивна система залпового вогню. Фактично РСЗВ Mars є ліцензійною копією американської системи M270 MLRS з незначними доробками. Mars ІІ призначена для знищення скупчень живої сили і техніки противника, артилерійських батарей, засобів ППО, командних пунктів і вузлів зв’язку. Система також може створювати мінні поля за допомогою дистанційного мінування.

Panzerhaubitze 2000 — 155-мм САУ розроблена німецьким концерном Krauss-Maffei Wegmann і прийнята на озброєння Бундесверу восени 1998 року. У її розпорядженні — ствол довжиною 52 калібри (8 м), автоматична система заряджання з боєкомплектом у 60 снарядів і 228 модульних метальних зарядів плюс сучасна точна система наземної навігації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності