• Головна
  • Війна
  • Ворог облаштовує оборонні позиції на лівому березі Дніпра на Херсонщині — Генштаб

Ворог облаштовує оборонні позиції на лівому березі Дніпра на Херсонщині — Генштаб

Ворог облаштовує оборонні позиції на лівому березі Дніпра на Херсонщині — Генштаб

ЗСУ відбили атаки ворога на Донбасі

Противник облаштовує оборонні позиції на лівому березі Дніпра в Херсонській області.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Так, в районі населеного пункту Горностаївка інженерно-саперні підрозділи російських окупаційних військ проводять мінування берегової лінії, залишаючи невеликі проходи для потенційного відступу своїх військ з правого берега.

Також тривають заходи з евакуації місцевих жителів з тимчасово зайнятого Херсона. З правобережної частини міста в населені пункти Генічеськ та Скадовськ вивезено обладнання і персонал всіх банків та окупаційної адміністрації. Викрадено обладнання Інтернет-провайдерів.

Евакуації підлягають представники оперативних служб та медичний персонал. Припинено фінансування шкіл та забезпечення харчуванням дітей у школах. Зросла кількість грабежів місцевих жителів та випадків мародерства.

У населений пункт Львове на заміну евакуйованим колаборантам перекидають військовослужбовців з числа мобілізованих осіб.

Крім того, за уточненою інформацією:

  • за останні дні підтверджено знищення п’яти одиниць озброєння і військової техніки та до 110 військовослужбовців окупаційних військ у Запорізькій та Херсонській областях;
  • авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала понад 30 ударів. Підтверджено ураження 22 районів зосередження озброєння та військової техніки ворога, 5 складів боєприпасів та позицій 9 зенітних ракетних комплексів ворога. На різних напрямках наші підрозділи протиповітряної оборони збили 3 гелікоптери Ка-52 «Алігатор», бомбардувальник Су-24М, 2 БпЛА «Орлан-10» та БпЛА «Shahed-131» противника;
  • ракетні війська та артилерія за минулу добу уразили 6 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 2 склади боєприпасів, зенітний ракетний комплекс, радіолокаційну станцію «Зоопарк» та 2 інші важливі об’єкти противника;
  • за минулу добу Сили оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Бахмут, Білогорівка, Верхньокам’янське, Іванград, Кліщіївка, Спірне, Соледар, Мар’їнка і Невельське Донецької області.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності