У ГУР розповіли, чи є загроза нападу з боку Білорусі

Росія завезла до Білорусі біля 3,2 тисячі військових

Потенційна загроза нападу з Білорусі є, однак немає жодних ознак щодо створення будь-якого формату ударних угруповань.

Про це керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов розповів в інтерв’ю «Українській правді».

Буданов зазначив, що росіяни перекидають до Білорусі певну кількість підрозділів. Однак тієї кількості недостатньо для створення ударного угруповання. На сьогодні росіяни завезли туди близько 3200 осіб.

Хочу вам нагадати, що історія з атакою білорусів на Україну в наших медіа з'являється теж десь із квітня. Приблизно раз на півтора місяця заявляють, що точно ось завтра нападуть ці страшні легіони білорусів. Але реальність трохи інакша, і багато разів я розвінчував ці міфи

керівник ГУР Кирило Буданов

Окрім того, за словами керівника ГУР, у Білорусі немає важкої техніки, адже всю свою техніку з баз довгострокового зберігання вона відправляє в росію.

Тобто фізично чим вони з нами будуть зараз воювати? Я не розумію. І так само не розуміють вони

керівник ГУР Кирило Буданов

Нагадаємо, у Білорусі помітили групу іранських інструкторів, які навчають російських військових та координують запуски іранських дронів-камікадзе. Росіяни повністю перебрали на себе контроль над авіабазами у Барановичах і Ліді та продовжують використовувати їх для нанесення ударів по території України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності