• Головна
  • Війна
  • Після оголошеного рф «воєнного стану» евакуація українців з тимчасово захоплених територій може ускладнитися

Після оголошеного рф «воєнного стану» евакуація українців з тимчасово захоплених територій може ускладнитися

Після оголошеного рф «воєнного стану» евакуація українців з тимчасово захоплених територій може ускладнитися

Через запроваджений президентом рф путіним «воєнний стан» ворог, скоріш за все, зачинить єдиний евакуаційний коридор

Через запроваджений президентом рф путіним «воєнний стан» евакуація українців з тимчасово захоплених територій може значно ускладнитися.

Про це повідомив у Telegram начальник Запорізької ОВА Олександр Старух.

За словами Старуха, дії загарбника призведуть до гуманітарної катастрофи, оскільки через мобілізацію громадян України до лав російського війська ворог, скоріш за все, зачинить єдиний евакуаційний коридор. Зважаючи на те, що для жителів тимчасово захоплених територій опалювальний сезон не розпочнеться, багато людей стануть заручниками терористичного режиму.

В ефірі телеканалу «Еспресо» Старух повідомив, що наразі з тимчасово непідконтрольних Україні територій Запоріжжя через блокпости у Василівці на день загарбники пропускають не більше 180-200 людей.

Старух зазначив, що повна заборона на виїзд означатиме, що мешканці Енергодара і Дніпрорудного, де немає приватного сектору, без центрального опалення залишаться в холодних оселях.

Начальник Запорізької ОВА вважає, що дії держави-терориста можуть призвести до знищення однієї з ГЕС на Дніпрі та неконтрольованого спуску великих об'ємів води. І попри те, що на цей випадок вже розроблені відповідні плани, аби мінімізувати наслідки та зберегти життя людей, варто розуміти, що пошкодження цих гребель несе небезпеку для технологічних процесів на Запорізькій АЕС.

Нагадаємо, радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк розповів, що введення «воєнного стану» на тимчасово окупованих рф територіях нічого не змінює для України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності