• Головна
  • Війна
  • Буданов пояснив, чому рф використовує іранські дрони

Буданов пояснив, чому рф використовує іранські дрони

Буданов пояснив, чому рф використовує іранські дрони

Українські військові збивають близько 70% усіх дронів

Перехід рф на використання іноземних дронів, зокрема іранських «Шахедів», — неординарний для цієї країни випадок. Цьому «посприяла» низька точність російських ракет, а також мала їхня кількість.

Про це в інтерв'ю «Обозревателю» заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

За його словами, російська оборонна промисловість не може виробляти в достатній кількості нові ракети, а ті, з якими вони вступили у війну 24 лютого, вже вичерпуються.

По багатьох найменуваннях ця цифра впала вже нижче критичного рівня. Я маю на увазі рівень 30%. Тому вони були змушені шукати якісь варіанти подолання дефіциту ракет. Дійшли до того, що стали використовувати іранські безпілотні літальні апарати. Чи можуть вони за своїми характеристиками замінити ракети? Ні, не можуть, але треба виходити з того, що їх — достатня кількість зараз в рф, і точність влучення БПЛА набагато вища, ніж цих ракет. На це вони і розраховують

начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов

Він уточнив, що по ракетах «Іскандер» росіяни вже наблизились до відмітки в 13% наявності цих ракет, хоча концепцією заборонено «опускатися» нижче 30%. Проте війна вносить свої корективи.

Також Буданов розповів, що рф замовила першу партію «Шахедів» у кількості 1750 дронів. Далі пішли нові замовлення, але швидкість їх виробництва і доставки в росію знизилась. Наразі ж українські військові збивають близько 70% усіх дронів. Водночас начальник української розвідки зазначив, що Україні потрібні серйозні системи ППО у великій кількості.

Системи ППО, які нам постачаються, їхня кількість абсолютно замала для того, щоб повністю зняти ракетну загрозу. Проте наша вітчизняна оборонна промисловість працює над вирішенням цього питання. Крім того, ми шукаємо, де можна купити будь-які системи ППО у світі… і щось нам постачається

начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов

Додамо, росія застосовує іранські дрони-камікадзе Shahed-136 для нанесення ударів перш за все по об’єктах критичної інфраструктури, оскільки це відповідає призначенню цих безпілотників.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба ініціював розрив дипломатичних стосунків з Іраном. Він вніс відповідну пропозицію на розгляд президенту. Ще раніше Міністерство закордонних справ України заявило, що висилає іранського посла і дипломатів. Таке рішення прийняли у зв’язку з постачанням Іраном зброї росії для ведення війни проти України.

Натомість іранське МЗС вкотре заявило, що не постачає росії власну зброю.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності