• Головна
  • Війна
  • Бояться наступу ЗСУ: «Вагнерівці» будують оборонний комплекс на Лисичанському напрямку

Бояться наступу ЗСУ: «Вагнерівці» будують оборонний комплекс на Лисичанському напрямку

Бояться наступу ЗСУ: «Вагнерівці» будують оборонний комплекс на Лисичанському напрямку

Після втечі російських військ із Червоного Лиману окупанти стали приділяти більше уваги підготовці оборонних рубежів

Бойовики приватної військової компанії (ПВК) «Вагнера» зводять оборонний комплекс на тимчасово окупованій території Луганщини, зокрема на Лисичанському напрямку. Вони кажуть, що роблять це, бо чекають наступу Збройних Сил України. Бойовики між собою називають ці споруди «Лінія Вагнера».

Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ.

Крім того, в мережі вже з'явилися супутникові знімки місцевості у тимчасово окупованій території Луганської області, де видно два ряди так званих «зубів дракона», за якими простягається свіжовикопана траншея. Ймовірно, вони призначені для зупинки транспортних засобів. Також там створюються вогневі позиції для піхоти та техніки. Своїм виглядом цей оборонний комплекс більше нагадує історичні споруди по типу «Лінії Мажино» чи «Лінії Зігфріда», які використовувались у часи Другої світової війни.

Зазначається, що після втечі російських військ із Червоного Лиману окупанти стали приділяти більше уваги підготовці оборонних рубежів. У ПВК «Вагнера» кажуть, що це має «забезпечити безпеку території Донбас» від українських військових.

Бойовики кажуть, що траншеї риє МДК-3 — військово-інженерна машина для копання котлованів, яка випускалася за часів СРСР у Харкові. Натомість у соцмережах зазначають, що бетонні споруди, які окупанти встановлюють перед траншеями, привозять із Ростовської області.

Крім того, як повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, російські війська мінують дороги в напрямку Сватового і Кремінної. Вони вже підірвали деякі мости. Також у цьому напрямку росіяни підтягують велику кількість резервів, як техніки, так і живої сили. Окупанти намагаються розселятися у приватних будинках, але надовго там не затримуються, бо остерігаються «бавовни».

Нагадаємо, голова Луганської ОВА Сергій Гайдай на початку жовтня заявив, що деокупація Луганської області вже розпочалася.

Водночас завдяки діям ЗСУ та через велику кількість поранених на тимчасово окупованих територіях Луганської області спостерігається дефіцит медичних працівників.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності