• Головна
  • Війна
  • Готуються до війни: у Білорусі працівникам МНС видали зброю та перевіряють укриття

Готуються до війни: у Білорусі працівникам МНС видали зброю та перевіряють укриття

Готуються до війни: у Білорусі працівникам МНС видали зброю та перевіряють укриття

У Білорусі частина співробітників МНС отримала зброю, також в країні перевіряють укриття та готуються до евакуації населення

Частині співробітників МНС Білорусі виділили зброю, щоб "захищати вітчизну" в разі бойових дій. Окрім цього, у країні тренуються проводити евакуацію населення і розповідають про укриття.

Про це заявив глава МНС Білорусі Вадим Синявський в інтерв'ю телеканалу ОНТ.

Синявський зазначив, що частина співробітників МНС отримала зброю за дорученням самопроголошеного президента лукашенка, щоб у разі конфлікту або військових дій "захищати вітчизну" нарівні з армією.

Сьогодні все те озброєння, яке було заплановано, отримано в Міністерстві оборони та розміщено в наших кімнатах для зберігання зброї. Здійснено розрахунок, навчання особового складу

Вадим Синявський Вадим Синявський

Окрім цього, Синявський повідомив, що в Білорусі є понад 5000 різних закритих споруд, які можна використовувати для укриття населення в разі ракетних ударів.

За його словами, керівництво Білорусі вживає всіх заходів, щоб військового конфлікту на території Білорусі не сталося. Але в країні розуміють, що може бути ситуація, за якої доведеться діяти оперативно. Зокрема, в межах цивільної оборони.

Глава МНС Білорусі зазначив, що проводиться перевірка оповіщення населення про можливі загрози.

Нагадаємо, загальна чисельність російських військових в Білорусі в рамках розгортання «спільного угрупування військ» становитиме трохи менше 9 тисяч осіб.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності