• Головна
  • Війна
  • Броньовані машини Humvee та боєприпаси: США готують нову військову допомогу Україні на 725 мільйонів доларів

Броньовані машини Humvee та боєприпаси: США готують нову військову допомогу Україні на 725 мільйонів доларів

Броньовані машини Humvee та боєприпаси: США готують нову військову допомогу Україні на 725 мільйонів доларів

США готують новий пакет військової допомоги Україні на 725 мільйонів доларів.

До нього ввійдуть броньовані машини Humvee та боєприпаси. Цей перший пакет військової допомоги від Штатів після ракетного терору мирних міст України цього тижня.

Про це пише Reuters з посиланням на власні джерела в американському уряді.

Чиновники анонімно повідомили, що час оголошення пакету зброї, а також його вміст і вартість може змінюватися до останньої хвилини.

Окремо Україна очікує, що Сполучені Штати та Німеччина поставлять складні зенітні системи ще протягом цього місяця, щоб допомогти їй протистояти атакам російських ракет і безпілотників-камікадзе, заявив міністр оборони Олексій Резніков.

Видання зазначає, що президентське розпорядження про скорочення коштів дозволяє Сполученим Штатам швидко передавати оборонні товари та послуги зі запасів без схвалення Конгресу у відповідь на надзвичайну ситуацію.

Загалом, для фінансування зброї для України, включно із складними протиповітряними системами NASAMS, які очікуються цього місяця, Вашингтон використовує кошти від Ініціативи сприяння безпеці України (USAI) для закупівлі зброї у промисловості, а не вилучає її з існуючих запасів зброї в США.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що росія витратила вже дві третини свого арсеналу ракет. Проте у її запасах лишається ще понад 600 ракет різних типів.

Читайте також:

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності