Зеленський виступив на G7: про що говорив

Зеленський виступив на G7: про що говорив

Також президент попросив фінансову підтримку для повітряного щиту України

Президент України Володимир Зеленський 11 жовтня виступив на відеоконференції лідерів «Групи семи» та України.

Він розповів, що сьогодні росія випустила по території України 28 ракет, а за вчора — 84.

Бачимо диверсії проти газогонів у Балтійському морі і проти критично важливих кабелів у Європі. Бачимо енергетичну кризу. Продовольчу кризу і штучну загрозу голоду для африканських і азійських країн. І хто це все робить? Хто провокує і розпалює? Держава — терорист. І це Росія. Сьогодні це так

Володимир Зеленський Володимир Зеленський

Президент розповів також і про так звану “формулу миру”, яка допоможе подолати російський терор.

Перший пункт — це оборонна підтримка. Як зазначив Зеленський, гарантією безпеки для України має стати повітряний щит для України. Він попросив надати додаткову кількість ракет для ППО та ПРО і сказав, що Україна очікує найближчим часом постачання систем SAMP-T.

Також президент попросив фінансову підтримку для повітряного щиту України.

“Пані Премʼєр-міністр Трасс! Пане Премʼєр-міністре Трюдо! Пане Премʼєр-міністре Кішіда! Шановний Президенте Шарль Мішель! Шановна Урсула фон дер Ляєн! Я прошу вас посилити загальні зусилля, щоб допомогти фінансово створити повітряний щит для України. Мільйони людей будуть вдячними «Групі семи» за таку допомогу”, — сказав Зеленський.

Другий пункт — це територіальна цілісність України, а третій — покарання росії. Президент наголосив на тому, що росія має бути повністю ізольована і покарана санкційно. Зокрема, він попросив учасників «Групи семи» про жорстку цінову стелю для експорту нафти і газу з росії.

Також президент нагадав, що з росією Україна вести переговори не збирається.

“Треба визнати й очевидний факт: із цим керівником Росії, який не має майбутнього, не може бути і діалогу. Він сам відкинув діалог. Попри всі наші намагання домовитись про мир протягом років! Він говорить ультиматумами, терор — це і є його ставлення до світу, до інших людей”, — зазначив очільник держави.

Зеленський доповнив, що говорити треба з іншим керівником, який визнає Статут ООН, базові принципи людяності та територіальну цілісність України.

Також лідер країни наголосив, що на кордоні України і Білорусі може бути розміщена місія міжнародних спостерігачів для моніторингу безпекової ситуації.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності