• Головна
  • Війна
  • Прикордонники розповіли, як охоронятимуться від нападу Білорусі та чи існує така загроза

Прикордонники розповіли, як охоронятимуться від нападу Білорусі та чи існує така загроза

Прикордонники розповіли, як охоронятимуться від нападу Білорусі та чи існує така загроза

Раніше Білорусь зазначала, що вона укріплюється, але це було сказано виключно для виправдання своєї безпідставної агресії

Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається контрольованою, попри те, що 10 жовтня лунали фейки про напад з Білорусі.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час брифінгу у Медіацентрі.

Він зазначив, що країна може у будь-який момент вторгнутися на територію України.

Всі сили системи оборони розташовані на напрямку кордону із Білоруссю для посилення цієї ділянки, адже ми розуміємо, що Білорусь може у будь-який момент долучитися до повномасштабної війни. Не можна виключати спроб росії повторно вторгнутися на територію України у цьому напрямку. Усі підрозділи, які розташовані на цьому напрямку, роблять усе необхідне, аби кордон і надалі залишався безпечним

Андрій Демченко Андрій Демченко

Також посадовець розповів, що укріплюється не тільки кордон, а й безпосередньо лінія прикордоння. Там є не тільки сили безпеки та оборони, а й можливість сховатися під час обстрілів, а також вести вогонь та давати відсіч ворогу, якщо він надумає нападати.

Хоч раніше ЗМІ і зазначали, що на кордоні з Україною розташовані 6 білоруських батальйонів, однак, за словами речника прикордонників, вони перебувають там вже довгий час. Раніше Білорусь зазначала, що вона укріплюється, але це було сказано виключно для виправдання своєї безпідставної агресії.

Кількісних змін на білоруському кордоні наразі не спостерігають, навіть попри те, що там відбувається ротація військових.

Нагадаємо, 10 жовтня радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк зазначив, що наразі ситуація в Україні контрольована, а про повторне вторгнення з Республіки Білорусь наразі не йдеться.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності