• Головна
  • Війна
  • У Мінреінтеграції розповіли, скільки людей евакуювались з небезпечних територій за останні два місяці

У Мінреінтеграції розповіли, скільки людей евакуювались з небезпечних територій за останні два місяці

Людей, які перебувають на щойно звільнених територіях, закликають тимчасово звідти виїхати

За останні два місяці з особливо небезпечних, тимчасово окупованих та щойно звільнених територій України виїхали 115 тисяч українців. Переважно це жінки з дітьми, а також люди похилого віку та маломобільні.

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Зокрема, зі щойно деокупованих міст і сіл Харківщини виїхали понад 15 тисяч громадян. Також люди виїжджають у межах обов'язкової евакуації з Донеччини. Водночас, у міністерстві закликають людей, які перебувають на щойно звільнених територіях, тимчасово звідти виїхати.

Інфраструктура багатьох міст і сіл суттєво пошкоджена ворогом. Ми все полагодимо та відбудуємо. Але поки що тут жити небезпечно. Раджу, за можливості виїхати на зимовий період

заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Бородай

Загалом же від початку повномасштабного вторгнення покинули свої домівки мільйони українців. У міністерстві додали, що запустили чат-бот по евакуації та наданню гуманітарної допомоги.

Крім того, у Мінреінтеграції є перелік територіальних громад, які розташовані в районах проведення бойових дій, перебувають у тимчасовій окупації чи є заблокованими. Цей перелік регулярно оновлюють.

Нагадаємо, до Львова прибули 33 дитини, які є вихованцями одного із закладів Запорізької області. Разом з дітьми приїхали також їхні супроводжувачі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності