• Головна
  • Війна
  • Україна продовжує розвивати наступ на сході та півдні — Міноборони Британії

Україна продовжує розвивати наступ на сході та півдні — Міноборони Британії

Україна продовжує розвивати наступ на сході та півдні — Міноборони Британії

Міноборони Британії опублікувало нову карту ситуації на фронті в Україні станом на 5 вересня. Як помітно з карти та йдеться у раніше опублікованому розвідувальному огляді Міноборони Британії, Україна продовжує розвивати наступальні операції як на північно-східному, так і на південному фронтах.

За даними британської розвідки, на північному сході, у Харківській області, Україна закріпилася на значній ділянці території на схід від річки Оскіл. Українські формування просунулися на 20 км за річку вглиб російської оборонної зони в напрямку вузла постачання міста Сватове.

"Дуже ймовірно, що тепер Україна може завдати удару по ключовій дорозі Сватове-Кремінна більшістю своїх артилерійських систем, що ще більше ускладнить для росії можливість поповнення своїх підрозділів на сході", — йдеться в огляді.

Британська розвідка додає, що з політичної точки зору, російські лідери, швидше за все, будуть занепокоєні тим, що провідні українські підрозділи зараз наближаються до кордонів Луганської області, адже росія заявила, що "офіційно анексувала її минулої п'ятниці".

Нагадаємо, російський президент владімір путін затвердив спробу анексії захоплених територій України. Він підписав злочинні “закони” про “входження” цих територій до складу рф. Йдеться про “закони” про так зване “прийняття” тимчасово захоплених армією рф територій Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей України.

Також путін призначив виконувачем обов’язків глави так званої “ДНР” дениса пушиліна, євгена балицького — виконувачем обов’язків глави Запорізької області, володимира сальдо — виконувачем обов’язків глави Херсонської області, а леоніда пасічника — виконувачем обов’язків глави так званої “ЛНР”.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності