• Головна
  • Війна
  • Окупанти карали мешканців Ізюма, змушуючи розкопувати завали із тілами загиблих

Окупанти карали мешканців Ізюма, змушуючи розкопувати завали із тілами загиблих

Окупанти карали мешканців Ізюма, змушуючи розкопувати завали із тілами загиблих

Мешканців міста карали за порушення комендантської години

Під час окупації Ізюма на Харківщині, росіяни карали місцевих мешканців за порушення запровадженої ними комендантської години громадськими роботами. Вони примушували розкопувати зруйновані бомбами будинки з десятками тіл вбитих.

Про це журналісти "Слідства.Інфо" дізналися від місцевих медиків, які працювали під час окупації.

"За порушення комендантської години могли забрати паспорт чи телефон, змусити виконувати якісь громадські роботи. Ну, он розкопували дім, де було 50 трупів — на вулицях Первомайська і Хлібозаводська є два доми, де від авіабомби було багато трупів", — розповів лікар-хірург Центральної міської лікарні Ізюма Анатолій Коваленко.

Лікарка-гінекологиня Ольга Беседіна розповіла, що під час комендантської години росіяни не дозволяли їздити і автомобілям швидкої допомоги — за це також карали. Так, одного разу, за її словами, медики швидкої привезли її додому після виклику, а повернутися до лікарні чи до себе додому вже не змогли. Їх затримали за порушення комендантської години, ніч вони провели у комендатурі.

Про заборону медикам працювати під час комендантської години розповіла і медсестра Балаклійської багатопрофільної лікарні Лариса.

"Я працювала у травматології. Було таке, що пацієнтам треба було робити внутрішньомʼязові інʼєкції вночі. То не можна було навіть увімкнути ліхтарики, щоб це зробити. До нас весь час прибігали [росіяни — ред.] і казали: "якщо буде світло, закидаємо гранатами"", — розповіла Лариса.

Нагадаємо, в Ізюмі на Харківщині експерти завершили процедуру ексгумації тіл на місці масового поховання. З могил дістали 447 тіл загиблих.

11 вересня Збройні Сили України встановили український прапор у центрі Ізюма на Харківщині.

Львівські десантники допомагали мешканцям звільненого Ізюма. Завдяки бійцям люди вперше за багато місяців змогли зателефонувати своїм рідним та близьким. Військовослужбовці підрозділів Десантно-штурмових військ дали мешканцям міста доступ до Інтернету.

Також, стало відомо, що окупанти розбили половецькі кам’яні баби в Ізюмі Харківської області. А велика частина міста замінована протипіхотними мінами. Загарбники також залишили велику кількість вибухонебезпечних предметів.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності