• Головна
  • Війна
  • У росії погодили "договори" про анексію тимчасово окупованих земель України: там введуть рубль та зроблять російську державною

У росії погодили "договори" про анексію тимчасово окупованих земель України: там введуть рубль та зроблять російську державною

У росії погодили "договори" про анексію тимчасово окупованих земель України: там введуть рубль та зроблять російську державною

Росія хоче поширити там дію своїх збройних сил

Конституційний суд росії схвалив так звані договори про "прийняття до складу рф" тимчасово захоплених територій України. Там хочуть запровадити російську мову як "державну" та поширити дію своїх збройних сил.

Про це повідомляють російські ЗМІ, пише "Громадське".

Російський суд визнав "договори" про незаконну анексію українських територій "такими, що відповідають конституції".

Захопленим територіям хочуть зберегти "чинні назви". Тобто "Л/ДНР" залишаються, а для Херсонської та Запорізької областей нових "республік" придумувати не стали. Зате глав окупаційних адміністрацій там називають "губернаторами".

Росія хоче запровадити перехідний період для "інтеграції в економічну, фінансову, кредитну та правову системи рф", а також у "систему органів державної влади рф" до 1 січня 2026 року.

"Державною мовою" на захоплених територіях хочуть запровадити російську, при цьому росія заявляє про "гарантування права на збереження та вивчення рідної мови".

Рішення російського суду є черговим кроком у процедурі незаконної анексії українських земель. Так зване "прийняття до складу рф" мають схвалити палати російського парламенту (рада федерації та держдума) та остаточно погодити путін. Той вже вніс до держдуми відповідні законопроєкти.

Так, окупанти хочуть поширити на захоплених територіях рублі, але до 31 грудня "допускатимуть" обіг гривні. Також пропонують включити до складу збройних сил рф "збройні сили нових суб'єктів".

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ України наголошували, що ця "процедура" про нібито приєднання захоплених земель до росії жодним чином не змінює правового статусу тимчасово окупованих територій як суверенних територій України та не матиме жодних правових наслідків для адміністративно-територіального устрою чи міжнародно визнаних кордонів нашої держави. Анексію земель України також засудили світові лідери, низка країн запровадила проти росії у відповідь санкції.

Нагадаємо, 30 вересня президент рф підписав "договір про вступ до складу Росії" захоплених українських територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей і заявив, що відтепер їхні мешканці — громадяни рф.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності