• Головна
  • Війна
  • Лідери дев’яти країн НАТО закликали збільшити військову допомогу Україні

Лідери дев’яти країн НАТО закликали збільшити військову допомогу Україні

Лідери дев’яти країн НАТО закликали збільшити військову допомогу Україні

Вони висунули вимогу до рф негайно покинути тимчасово окуповані українські території

Президенти Чехії, Естонії, Литви, Латвії, Північної Македонії, Чорногорії, Польщі, Румунії та Словаччини закликали західні держави суттєво збільшити військову підтримку України і висунули вимогу до рф негайно покинути тимчасово окуповані українські території.

Відповідне звернення лідерів держав оприлюднили на сайті польського президента в неділю, 2 жовтня.

"Ми підтверджуємо нашу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Ми не визнаємо і ніколи не визнаємо спроб росії анексувати будь-які українські території", — йдеться в документі.

У ньому уточнюють, що підписанти також "твердо підтримують рішення саміту НАТО в Бухаресті в 2008 році щодо майбутнього членства України".

"Ми підтримуємо Україну в її захисті від російського вторгнення, вимагаємо від Росії негайного відходу з усіх окупованих територій і закликаємо всіх союзників суттєво збільшити свою військову допомогу Україні", — наголосили лідери держав.

Вони додали, що всі, хто скоює злочин агресії, повинні бути притягнуті до відповідальності і постати перед судом.

Уточнюють, що звернення підписали президент Чехії Мілош Земан, президент Естонії Алар Каріс, президент Латвії Егілс Левітс, президент Литви Гітанас Науседа, президент Північної Македонії Стево Пендаровський, президент Чорногорії Міло Джуканович, президент Польщі Анджей Дуда, президент Румунії Клаус Йоханніс і президент Словаччини Зузана Чапутова.

Нагадаємо, що 30 вересня президент України Володимир Зеленський оголосив про подання заявки на вступ до НАТО та зазначив, країна розраховує на приєднання у прискореному порядку.

Зробив він це у відповідь на підписання президентом рф  “договору про вступ до складу росії” захоплених українських територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей і заяву про те, що відтепер їхні мешканці — громадяни рф.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності