У Пентагоні назвали умову вступу України в НАТО

У Пентагоні назвали умову вступу України в НАТО

Рішення про вступ мають ухвалити всі країни-учасниці блоку

Вашингтон підтримує політику "відкритих дверей" в НАТО. Однак рішення про можливий вступ України мають ухвалити всі країни-учасниці блоку.

Це заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час брифінгу.

"Ми прагнемо підтримувати політику "відкритих дверей" НАТО, але рішення про розширення Альянсу повинні приймати всі країни блоку", — заявив Остін.

Він наголосив, що зараз США зосереджені, насамперед, на допомозі Україні, яка з 24 лютого захищається від російського вторгнення.

"Ми робимо все можливе, щоб Україна мала те, що їй потрібно для успіху. І ми бачимо дійсно хороші результати, досягнуті українськими силами", — підсумував глава Пентагону.

Додамо, що вже 9 європейських країн (із 30-ти) підтримали членство України в НАТО. Це Чехія, Естонія, Латвія, Литва, Північна Македонія, Чорногорія, Польща, Румунія та Словаччина.

Нагадаємо, що 30 вересня президент України Володимир Зеленський оголосив про подання заявки на вступ до НАТО та зазначив, країна розраховує на приєднання у прискореному порядку.

Зробив він це у відповідь на підписання президентом рф “договору про вступ до складу росії” захоплених українських територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей і заяву про те, що відтепер їхні мешканці — громадяни рф.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності