• Головна
  • Війна
  • Обмін Медведчука — особиста вимога путіна, хоча ФСБ була проти — WP

Обмін Медведчука — особиста вимога путіна, хоча ФСБ була проти — WP

Обмін Медведчука — особиста вимога путіна, хоча ФСБ була проти — WP

ФСБ попереджала, що це викличе негативну реакцію в рф

Путін особисто наполіг на обміні Медведчука на героїв Маріуполя, хоча ФСБ була проти.

Про це пише Washington Post.

Видання зазначає також, що путін відмовився дослухатись до співробітників ФСБ, які попереджали його, що обмін 215 українців на 55 російських окупантів та Медведчука спричинить негативну реакцію в рф.

"Показово, що путін вважав за краще обміняти свого прихильника і одну з довірених осіб в Україні Медведчука, на героїв Маріуполя. В Україні дуже багато раділи, що повернули додому доблесних воїнів, а в Москві дуже багато хто з огидою побачив, що для путіна дійсно важливо", — повідомило джерело видання.

У статті також повідомляють, що посередником обміну виступив російський олігарх Роман Абрамович, який перебуває під санкціями Євросоюзу. Свої дії Абрамович обговорював із директором ФСБ Олександром Бортніковим та главою Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Джерело видання в Держдепартаменті наголосило, що своїм рішенням кремлівський диктатор показав "що насправді є для нього важливим".

Нагадаємо, ввечері 21 вересня стало відомо, що Україна повернула з російського полону 215 захисників, з них 108 — бійці полку "Азов".

П’ять командирів гарнізону "Азовсталь" обміняли на 55 російських військових, вони залишаються в Туреччині під гарантії захисту та безпеки.

В обмін на решту 210 бійців Україна віддала країні-агресору нардепа Віктора Медведчука, якого підозрюють у держзраді.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що обмін став для Медведчука тяжкою травмою.

"Він як політичний фактор, як олігарх, як бізнесмен, як агент впливу, він абсолютно декласований", — зазначили там.

Нагадаємо, у квітні СБУ затримала Медведчука після втечі з-під домашнього арешту на початку повномасштабного вторгнення рф 24 лютого.

У 2021 році спецслужба оголосила кілька підозр Медведчуку. Він підозрюється у вчиненні державної зради, сприянні діяльності терористичної організації  та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму.

Одна зі справ стосується організації незаконних схем постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. Паливо купувалося за готівку, і таким чином проросійських терористів загалом було профінансовано на суму понад 200 млн гривень.

Інша — незаконне заволодіння ТОВ "Прикарпатзахідтранс" ділянкою державного нафтопроводу вартістю понад 200 млн грн. У лютому 2021 року РНБО повернула трубопровід у державну власність.

Ще в травні член російської переговорної групи й депутат Держдуми РФ Леонід Слуцький заявив, що російська влада “вивчить питання” обміну затриманого народного депутата Віктора Медведчука на полонених захисників Маріуполя, але згодом увечері “передумав”.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності