• Головна
  • Війна
  • Україна провела 24 обміни полоненими і повернула понад 800 людей — Міноборони

Україна провела 24 обміни полоненими і повернула понад 800 людей — Міноборони

Україна провела 24 обміни полоненими і повернула понад 800 людей — Міноборони

Після того, як захисники України повертаються з полону, держава повністю забезпечує і гарантує процес їхньої реабілітації та лікування

Станом на зараз Україна провела 24 обміни полоненими — з полону повернули 808 людей. Всього ж опрацьовано понад 6 тисяч запитів “про статус особи”. Йдеться про запити родичів, які шукають своїх зниклих безвісти рідних-захисників України.

Про це розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр, пише “Суспільне”.

За її словами, Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими провів понад 3 тисячі консультацій телефоном. Також було 380 особистих прийомів громадян і понад 500 зустрічей із рідними військовополонених. Після того, як захисники України повертаються з полону, держава повністю забезпечує і гарантує процес їхньої реабілітації та лікування. Водночас, у полоні допомога практично не надається.

“Хіба тими лікарями, які також потрапили у полон і надають допомогу. Це так звані “баракові лікарі”, — сказала заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.

Щодо кількості людей, які ще перебувають у полоні, Маляр сказала, що “відкрито називалась цифра нашим Уповноваженим з питань безвісти зниклих, що близько 7 тисяч людей безвісти зниклих, і з них більша частина встановлена”.

Тож, якщо виходити з цієї публічно озвученої цифри, то можна зрозуміти що частина з них, мабуть, загинули, а частина перебуває в полоні.

Нагадаємо, 96 українців, яких звільнили з російського полону, отримали одноразову грошову виплату у 100 тисяч гривень.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності