• Головна
  • Війна
  • У Зеленського розповіли, за яких умов можуть відновитися переговори з рф

У Зеленського розповіли, за яких умов можуть відновитися переговори з рф

У Зеленського розповіли, за яких умов можуть відновитися переговори з рф

Перемовини з росією можуть відновитися лише за умови, що російська армія покине територію України

Попри заяви влади рф про готовність до переговорів, вона висуває лише ультиматуми, тож у таких умовах врегулювання конфлікту дипломатичним шляхом неможливе.

Про це в інтерв’ю італійському виданню La Repubblica заявив радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк.

За його словами, перемовини з росією можуть відновитися лише за умови, що російська армія покине територію України.

"Росія не хоче вести переговори – вона лише висуває ультиматуми. Якщо російська армія покине всю територію України, включно з Кримом, переговори можуть відновитися", - сказав Подоляк.

Він також підкреслив, що оголошення Росією анексії окупованих нею Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей, як і проведені на цих територіях псевдореферендуми, нічого не змінюють для України. Подоляк наголосив, що ці регіони були й залишаються українськими, і ЗСУ боротимуться за їх звільнення.

Водночас, говорячи про погрози РФ застосувати ядерну зброю представник ОП зазначив, що шанси ядерного конфлікту невисокі, але вони є.

“І якщо світ – я маю на увазі цивільну частину світу – допустить повний крах міжнародної ядерної безпеки, ми матимемо катастрофічні наслідки не тільки для України”, - зазначив Подоляк.

Він додав, що за таких умов глобальну відповідь на можливу атомну атаку доведеться давати, зокрема, і в межах ЄС і НАТО.

Нагадаємо, президент Зеленський заявив, що продовжувати переговори з росією при президенті путіну — неможливо. Україна готова до діалогу з росією, але вже з іншим президентом.

Додамо, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що “Україна ніколи не була проти переговорів з рф… щодо контрибуцій і репарацій”.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності