• Головна
  • Війна
  • G7 попередила рф про економічні наслідки через спробу анексії територій України

G7 попередила рф про економічні наслідки через спробу анексії територій України

G7 попередила рф про економічні наслідки через спробу анексії територій України

Міністри закордонних справ G7 і верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель у спільній заяві засудили спробу анексії українських територій росією та пообіцяли нові економічні санкції.

Про це йдеться у спільній заяві міністрів, оприлюдненій у п’ятницю, 30 вересня.

"Зусилля президента путіна щодо включення Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей до складу російської федерації знаменують нове дно кричущої зневаги росією міжнародного правоа і є ще одним прикладом неприйнятних порушень росією суверенітету України, Статуту Організації Об'єднаних Націй та принципів і зобов'язань, спільно погоджених Паризькою хартією. Ми ніколи не визнаємо ні цих передбачуваних анексій, ні фальшивих "референдумів", які проводяться під дулом пістолета", — йдеться у заяві.

Міністри обіцяють, що G7 будуть накладати додаткові економічні витрати для росії, а також для осіб і організацій в росії та за її межами, "які надають політичну чи економічну підтримку цим порушенням міжнародного права".

"Ми непохитно підтримуємо право України захищатися від агресивної війни росії та її незаперечне право відновити свій суверенітет", — заявили міністри.

Вони засудили безвідповідальне використання росією ядерної риторики.

"Це не заважає і не завадить нам підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", — запевнили міністри.

Нагадаємо, одними з перших на промову путіна відрегували у ЄС. Голова Євродипломатії Жозеп Боррель заявив, що оголошена путіним анексія українських територій росією є порушенням міжнародного права. Також голова Євродипломатії зазначив, що територіальна цілісність і суверенітет України не підлягають обговоренню.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності