• Головна
  • Війна
  • "Припинити підтримку України через ядерний шантаж путіна — це грати за його правилами. Цього не буде", — Столтенберг

"Припинити підтримку України через ядерний шантаж путіна — це грати за його правилами. Цього не буде", — Столтенберг

"Припинити підтримку України через ядерний шантаж путіна — це грати за його правилами. Цього не буде", — Столтенберг

НАТО не припинить підтримувати Україну через ядерний шантаж росії.

Про це 30 вересня на брифінгу заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг.

Йєнс Столтенберг зазначив, що ядерна риторика Путіна — безрозсудна, а ядерний шантаж путіна не зупинить підтримку України.

"НАТО пильно стежить за тим, що робить росія. Росія мусить розуміти, що ядерна війна не може бути виграна. І будуть дуже суттєві наслідки для росії, якщо вона застосує ядерну зброю. Про це було чітко донесено росії. Тому ми надалі будемо підтримувати Україну. Припинити підтримку України через ядерний шантаж путіна — це грати за його правилами. Цього не буде", — наголосив Столтенберг

Він також сказав про те, що сьогоднішня спроба анекції росією українських територій — це найбільша анексія територій Європи з часів Другої світової війни.  Столтенберг акцентував, що альянс та союзники не визнають "договори" Путіна про анексію українських територій.

"Донецьк, Луганськ, Запоріжжя та Херсон — Україна. Так як і Крим є Україною", — зазначив генсек НАТО.

Водночас, Столтенберг заявив, що НАТО не є частиною конфлікту, але надаватиме підтримку Україні, щоб вона могла відстоювати право на самооборону, закріплене в статуті ООН.

Нагадаємо, 30 вересня президент рф владімір путін оголосив про спробу анексії Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Путін та гауляйтери окупаційних адміністрацій цих чотирьох областей підписали відповідні документи про “приєднання чотирьох нових суб’єктів до рф”.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності