• Головна
  • Війна
  • Заклик до переговорів – це трюк з боку кремля – політичний експерт

Заклик до переговорів – це трюк з боку кремля – політичний експерт

Заклик до переговорів – це трюк з боку кремля – політичний експерт

Ні Україна, ні міжнародні партнери не погодяться на таке

Сьогодні, 30 вересня, путін під час оголошення анексії Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей закликав Україну негайно припинити вогонь та сісти за стіл переговорів.

Кандидат політичних наук, провідний фахівець дипломатичної академії ім. Геннадія Удовенка при МЗС України Станіслав Желіховський в ефірі "Радіо НВ" назвав це політичним трюком кремля.

"Росія дійсно шукає шляхи порозуміння з Україною. Хоче знайти можливість ведення цих переговорів, а також залучення до цього третіх осіб, країн, організацій, які б могли допомогти укласти щось на кшталт хоча б тимчасового перемир’я. Адже путін розуміє що при такій великій втраті і живої сили, і техніки, і різного роду інших засобів, які вони витратили на цю, так звану спецоперацію, їм потрібно зробити тактичну паузу для того, щоб відновити свої сили", - каже Станіслав Желіховський.

 Проте він зазначає, що ні Україна, ні міжнародні партнери не погодяться на таке.

"Зрозуміло, що це лише такий трюк з боку кремля. Зрозуміло, що це може бути тимчасово. І, звісно ж,  ні Україна,  ні міжнародні партнери не підуть на такі хитрощі путніа, навіть якщо він дійсно зараз зробить спробу анексувати території, які знаходяться під окупацією збройних сил рф.  Все одно те, було більше 8 років назад,  [ситуація на кримському півострові- ред.] вже не повториться. Вже всі розуміють, що таке путніський режим. Мені здається, що навпаки, - це буде додатковою підставою надати Україні все нові види передового озброєння, щоб росія зазнала повного краху саме на території Української держави", - сказав політичний експерт.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський заявив сьогодні, 30 вересня, що жодних переговорів із росією не проводитимуть, доки президентом рф є путін. Трапилося це у відповідь на те, що путін сьогодні, 30 вересня, оголосив про анексію Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Також він закликав Україну негайно припинити вогонь та сісти за стіл переговорів. На це вже відреагував голова євродипломатії Жозеп Боррель. Він заявив, що оголошена путіним спроба анексії українських територій росією є порушенням міжнародного права. Окрім цього президент країни-агресорки росії владімір путін звинуватив англосаксів у диверсіях на “Північних потоках”.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності