• Головна
  • Війна
  • За вісім років у Москві не придумали нічого креативнішого, ніж спроби анексії — експерт

За вісім років у Москві не придумали нічого креативнішого, ніж спроби анексії — експерт

За вісім років у Москві не придумали нічого креативнішого, ніж спроби анексії — експерт

Кандидат політичних наук, провідний фахівець Дипломатичної академії України ім. Геннадія Удовенка при МЗС України Станіслав Желіховський прокоментував сьогоднішню спробу рф анексувати Луганську, Донецьку, Запорізьку та Херсонську області.

У коментарі для "Радіо НВ" він сказав, що нічого нового сьогодні світ не побачив. Адже понад вісім років тому такий самий сценарій кремль розіграв і з Кримом.

"Ми вже таку картину спостерігали. У мене з’являються в голові флешбеки 2014 року. А саме місяця березня, коли відбувся так званий "референдум" в Автономній Республіці Крим. Тоді також рф визнала Крим незалежною державою, а потім путін урочисто прийняв цю територію до складу рф. У Москві, як виявилося, нічого нового і креативного не придумали. Вони продовжують здійснювати грубу політику порушення норм міжнародного права, законодавства — як українського, в цьому випадку, так і, власне,  законодавства рф", — заявив експерт.

Він також додав, що ці псевдореферендуми про приєднання українських територій до росії не мають жодної юридичної сили. І є всього лише свідченням відчаю путіна.

"Ми розуміємо, що зараз іде контрнаступ на кількох напрямках. Зараз росія бажає цими діями [оголошенням про анексію — ред.] мотивувати своїх громадян для того, щоб вони пішли до лав збройних сил рф, поповнили її ряди. Почали виконувати часткову мобілізацію і, таким чином, ішли як гарматне м'ясо, щоб в інтересах кремля поповнювати списки загиблих росіян. А таких вже майже 60 тисяч осіб. Йде всього лише бажання продовжувати ескалацію конфлікту. Але ми розуміємо, чим це закінчиться — перемогою України і повною поразкою росії. Проте зараз ми спостерігатимемо спроби хоч якось переломити ситуацію на свою користь", — сказав Станіслав Желіховський.

Нагадаємо, сьогодні, 30 вересня, президент рф владімір путін оголосив про анексію Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Також він закликав Україну негайно припинити вогонь та сісти за стіл переговорів.

На це вже відреагував голова євродипломатії Жозеп Боррель. Він заявив, що оголошена путіним спроба анексії українських територій росією є порушенням міжнародного права.

Окрім цього президент країни-агресорки росії владімір путін звинуватив англосаксів у диверсіях на “Північних потоках”.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності