• Головна
  • Війна
  • П’ятирічна дитина поранена, трирічна осиротіла: подробиці обстрілу гуманітарної колони у Запоріжжі

П’ятирічна дитина поранена, трирічна осиротіла: подробиці обстрілу гуманітарної колони у Запоріжжі

П’ятирічна дитина поранена, трирічна осиротіла: подробиці обстрілу гуманітарної колони у Запоріжжі

Лікарі борються за життя пораненої осколком дитини

Унаслідок обстрілу російськими військами гуманітарної колони у Запоріжжі 5-річна дитина зазнала серйозних поранень, ще одна залишилася сиротою.

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров у своєму Telegram-каналі.

"Станом на 12:00 25 людей загинуло, 62 поранено, серед них жінки та діти, в тому числі мелітопольці. 5-річній дитині осколок влучив у живіт, лікарі борються за її життя. 3-річна дитина чудом вижила, але залишилась сиротою", — написав Федоров.

За його словами, постраждали також волонтери, які перевозять ліки на тимчасово окуповану територію та евакуюють людей.

"Ворог відразу відзвітував, що поцілив високоточною зброєю у "стратегічний об’єкт". Тож знищення мирних жителів є стратегією росії? Більше того, окупанти анонсували, що сьогодні в Мелітополі відбудеться "свято" з нагоди "референдуму". Інакше, як танцями на крові, це назвати не можна", — заявив Федоров.

За словами Федорова, сьогодні, 30 вересня, ворог випустив 16 ракет по Запоріжжю. Три з них влучили в колону авто цивільних людей, які стояли в черзі на виїзд з міста.

Нагадаємо, російські війська завдали ракетного удару по гуманітарній колоні, яка їхала на тимчасово захоплені території Запорізької області приблизно о 7:30. Під час атаки люди стояли в черзі для виїзду на тимчасово окуповану територію, щоб забрати своїх родичів чи відвезти допомогу.

Мер Мелітополя Іван Федоров написав, що  люди щодня виїжджають з обласного центру, щоб підтримати своїх родичів та передати життєво важливі ліки мирному населенню і повернутись назад. Саме по колоні таких людей сьогодні завдали удару.

А в Офісі Генерального прокурора повідомили про 25 загиблих унаслідок обстрілу автоколони у Запоріжжі. Розпочали кримінальне провадження.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності