• Головна
  • Війна
  • У кремлі нагадали Лукашенку про союзний договір після спроби анексії регіонів України

У кремлі нагадали Лукашенку про союзний договір після спроби анексії регіонів України

У кремлі нагадали Лукашенку про союзний договір після спроби анексії регіонів України

У кремлі заявили, що "ДНР", "ЛНР" та Запорізька область стануть суверенною територією росії, на яку поширюватиметься договір про союзну державу.

Про це повідомив прессекретар президента рф Дмитро Пєсков.

Пєсков підтвердив інформацію про те, що сьогодні, 30 вересня, у москві підпишуть договори про приєднання "ДНР", "ЛНР", підконтрольних армії рф територій Херсонської та Запорізької областей до росії.

За його словами, москва розглядатиме можливі удари ЗСУ по тимчасово окупованих росією територіях як акт агресії проти росії.

Зокрема, "союзна держава" складається із російської федерації та Білорусі. Однією з цілей союзної держави є "забезпечення безпеки союзної держави". Варто наголосити, що Білорусь активно допомагає окупантам у війни проти України. Саме на території цієї країни дислокуються російські військові та випускаються ракети по Україні.

Окрім того, нещодавно один із білоруських опозиціонерів Павло Латушка заявив, що Білорусь готується до повномасштабної війни. Зокрема, самопроголошений президент олександр лукашенко планує оголосити мобілізацію й у своїй країні.

Латушко заявив, що самопроголошений президент Білорусі домовився із росії прийняти 120 тисяч російських вояків протягом листопада — лютого.

Нагадаємо, з 23 до 27 вересня на тимчасово окупованих територіях Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей тривали так звані “референдуми” про приєднання до росії.

Можливо, пропустили:

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності