• Головна
  • Війна
  • Фактично оточили російських військових у районі Лиману: ЗСУ звільнили Ямпіль (відео)

Фактично оточили російських військових у районі Лиману: ЗСУ звільнили Ямпіль (відео)

Фактично оточили російських військових у районі Лиману: ЗСУ звільнили Ямпіль (відео)

Українські військові в межах контрнаступальної операції фактично оточили російське угруповання в районі міста Лиман Донецької області.

Про це 30 вересня у коментарі Hromadske повідомив речник східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

"Тривають заходи із завершення оточення російських військ у районі Лиману, під вогневим контролем ЗСУ тримають майже всі логістичні шляхи", — сказав Череватий.

Також у соцмережах з'явилося відео, на якому український військовий перебуває у селищі Ямпіль, що неподалік Лиману. Боєць поряд із Ямпільським навчально-виховним комплексом каже: "Ну що, котики, Ямпіль наш".

Крім того, ватажок так званої "ДНР" денис пушилін заявив, що ЗСУ взяли російське угруповання у районі Лиману у напівкільце. Також він визнав, що окупанти повністю не контролюють Ямпіль та Дробишеве.

"Наразі Красний Лиман у півкільці, дорога від Сватового під нашим контролем, але періодично під обстрілом. Постійні групи ДРГ. Ямпіль і Дробишеве повною мірою нами не контролюються", — зазначив пушилін.

Нагадаємо, за інформацією Інституту вивчення війни (ISW), ЗСУ ввечері 29 вересня, ймовірно, завершили оточення російського угруповання в районі Лиману на Донеччині. За деякими даними, українські військові зможуть взяти місто, якщо росіяни не отримають підкріплення.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності