• Головна
  • Війна
  • Українців, які відмовлялися голосувати на псевдореферендумах, виселяли з домівок — Маляр

Українців, які відмовлялися голосувати на псевдореферендумах, виселяли з домівок — Маляр

Українців, які відмовлялися голосувати на псевдореферендумах, виселяли з домівок — Маляр

У деяких населених пунктах на території тимчасово окупованої Запорізької області українців, які відмовлялися брати участь у псевдореферендумі, виселяли з домівок.

Про це під час брифінгу 29 вересня розповіла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Маляр назвала "нікчемними" ініційовані росією "референдуми" на окупованих територіях України.

"В окремих тимчасово окупованих населених пунктах Запорізької області російські окупаційні адміністрації вдавалися до виселення цивільного населення з власних будинків, саме тих, хто відмовлявся голосувати", — зазначила Маляр.

Вона наголосила, що характерним прикладом примусової участі населення у так званих "референдумах" є те, що з 23 до 27 вересня вулицями тимчасово окупованих українських міст та селищ пересувались так звані "мобільні групи дільничних виборчих комісій" під охороною озброєних російських військовослужбовців, які, погрожуючи зброєю, вручали всім перехожим бюлетені й вносили їх до списків учасників голосування.

Нагадаємо, псевдореферендуми на тимчасово окупованих росіянами українських територіях проводили лише для створення потрібної картинки на телебаченні. Насправді ж результати “референдумів” загарбники підготували ще на початку вересня.

Читайте також:

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності