• Головна
  • Війна
  • Україна має право повертати свої території за допомогою західної зброї — Блінкен

Україна має право повертати свої території за допомогою західної зброї — Блінкен

Україна має право повертати свої території за допомогою західної зброї — Блінкен

Псевдореферендуми, які окупанти намагаються провести, нічого не змінять

США не проти того, щоб Україна використовувала зброю, яку надали міжнародні партнери, для визволення територій, на яких російські окупанти намагаються провести псевдореферендуми.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, пише "ТСН".

"Ми та багато інших країн вже були дуже чіткими: ми не визнаємо і, насправді, ми ніколи не визнаємо анексію українських територій росією. Україна має абсолютне право оборонятися на всій своїй території, зокрема, повертати собі території, які були незаконно захоплені росією у той чи інший спосіб", — наголосив Ентоні Блінкен.

Він додав, що українські військові ефективно використовують надану їм зброю для повернення територій. Блінкен каже, що псевдореферендуми, які рф намагається провести, нічого не змінять.

"Українці продовжать робити те, що їм необхідно робити, аби повернути землю, яку в них відібрали. Ми продовжимо підтримувати їх у цих зусиллях", — зазначив держсекретар США.

Нагадаємо, президент США Джо Байден пригрозив росії новини санкціями через псевдореферендуми на тимчасово окупованих українських територіях. Також він заявив, що Штати ніколи не визнають ці “референдуми”.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності