• Головна
  • Війна
  • Хочуть розширити "електоральну базу": на тимчасово окупованій території Донеччини до участі у псевдореферендумі планують залучити дітей

Хочуть розширити "електоральну базу": на тимчасово окупованій території Донеччини до участі у псевдореферендумі планують залучити дітей

Хочуть розширити "електоральну базу": на тимчасово окупованій території Донеччини до участі у псевдореферендумі планують залучити дітей

На тимчасово окупованій території Донеччини хочуть розширити "електоральну базу" та залучити до участі у псевдореферендумі неповнолітніх українців. Використовувати планують дітей у тому числі з дитячих будинків.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

Служба безпеки перехопила документи терористичної організації "ДНР", у яких йдеться про залучення неповнолітніх громадян до участі у фейковому референдумі. Таким чином, загарбники сподіваються розширити "електоральну базу".

"Згідно з отриманими матеріалами керівники окупаційної адміністрації планують задіяти у псевдоголосуванні місцевих жителів віком від 13 до 17 років. За рахунок малолітніх "виборців" окупанти намагаються штучно збільшити катастрофічну нестачу "голосів" для легітимізації фейкового плебісциту", — розповідають у СБУ.

Там додають, що неповнолітніх мають супроводжувати до "виборчих дільниць" їхні батьки, опікуни або представники так званих "дитячих будинків" на тимчасово окупованій території регіону.

Крім того, до псевдореферендуму планують залучати родини з Донецької області, які мають місцеву реєстрацію, але тимчасово виїхали до рф.

"Відповідні зміни до "виборчого процесу" його московські куратори доручили так званій "центральной ізбіратєльной комісії днр". Саме це псевдодержавне утворення підготувало проєкти відповідних документів у вигляді "постановлєній" і додатку щодо проведення фейкового голосування за участі неповнолітніх", — зазначають у СБУ.

Наразі Служба безпеки ідентифікувала всіх організаторів незаконної діяльності, встановила їх місцеперебування та задокументувала злочини. Тепер СБУ працює над притягненням винних до відповідальності.

Нагадаємо, окупаційні влади “ЛНР” та “ДНР” призначили псевдореферендуми про входження до складу рф на 23-27 вересня. Раніше гауляйтери заявляли, що “референдум” проводитимуть декілька днів. Крім того, так званий “референдум” може відбутися в онлайн-форматі “через загрозу безпеці регіону”.

Як пояснили американські аналітики, через псевдореферендуми путін хоче анексувати території України, щоб стримати контрнаступ ЗСУ, трактуючи це як “напад на росію”.

Водночас через бажання окупаційної влади провести “референдуми” на тимчасово захоплених територіях в Україні закликають надати сучасні бойові танки та ракети ATACMS.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності