• Головна
  • Війна
  • Військовий експерт розповів, чи змусить росія йти воювати людей з окупованих територій

Військовий експерт розповів, чи змусить росія йти воювати людей з окупованих територій

Військовий експерт розповів, чи змусить росія йти воювати людей з окупованих територій

Раніше від українського уряду лунали заклики покинути тимчасово окуповану територію, аби ворог не використовував людей у власних цілях

Після оголошення путіним часткової мобілізації 21 вересня не лише в росії, а й на тимчасово окупованих територіях починають призивати чоловіків.

Вже вчора на блокпості у Василівці Запорізької області не випускали чоловіків віком 18-35 років. Та чи чекає на це доля усіх тимчасово окупованих територій, у коментарі LVIV.MEDIA розповідає військовий експерт Сергій Згурець.

"Ризик зберігається, умовно кажучи, ми говоримо, що раніше було декілька шляхів поповнення російської армії. Це і добробати, і контрактники, вагнерівці, зеки та люди з окупованих територій, яких відправляють на першу лінію фронту. Саме через низьку підготовку вони і гинуть на фронтах", — каже військовий експерт.

Така тенденція, за словами Сергія Згурця, залишається і досі, і це створює загрози для тих, хто лишається на окупованих територіях.

Саме тому, як вважає експерт, раніше від українського уряду лунали заклики покинути тимчасово окуповану територію, аби ворог не використовував людей у власних цілях.

"А ті, хто підтримують російську федерацію, є у категоріях "ждунів", і за це вони мають розплачуватись", — каже фахівець.

Нагадаємо, Сергій Згурець розповів, що всі заходи щодо посилення своїх бойових можливостей росія мала здійснити після нового року. Оскільки очікувалося, що взимку проблеми із газом похитнуть єдність європейської спільноти. І саме європейські лідери почнуть вмовляти Київ до перемовин з агресором.

Більше про часткову мобілізацію в росії дивіться на YouTube-каналі LVIV.MEDIA.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності