• Головна
  • Війна
  • Значна частина міста Ізюм замінована протипіхотними мінами

Значна частина міста Ізюм замінована протипіхотними мінами

Значна частина міста Ізюм замінована протипіхотними мінами

Важко спрогнозувати, скільки часу потрібно, щоб повернути місто до нормального життя

У звільненому від окупантів Ізюмі велика частина міста замінована протипіхотними мінами. Загарбники також залишили велику кількість вибухонебезпечних предметів.

Про це розповів заступник начальника ГУ ДСНС у Харківській області Анатолій Торяник в ефірі інформаційного телемарафону.

"В місті Ізюм дуже велика частина міста замінована протипіхотними мінами, а також дуже багато залишилося після окупантів там вибухонебезпечних предметів різної небезпеки", - сказав Торяник.

Він зазначив, що фахівцям важко навіть спрогнозувати, скільки часу піде на те, щоб повернути місто до нормального життя.

"Якщо говорити про місто Ізюм, я навіть не можу прогнозувати, скільки туди необхідно залучити техніки і людей для того, щоб все це відновити. Місто настільки зруйноване, що просто неможливо передати це словами. Східна частина від річки Сіверського Дінця, майже всі будинки зруйновані, згоріли, зруйнована повністю інфраструктура, зруйновані всі електромережі, газопроводи. Там дуже великий обсяг роботи для того, щоб повернути місто до звичайних умов життя", - акцентував Торяник.

Заступник начальника ГУ ДСНС Харківщини зауважив, що на всій деокупованій території Харківської області першочерговим завданням є розмінування автошляхів та об’єктів інфраструктури.

"Першочергове на сьогодні у нас стоїть завдання - це розмінувати дороги, по яких повинні їздити автомобілі, а також розмінувати всі ті об’єкти, які необхідно відновити для того, щоб подати у міста воду, світло і все інше",– підкреслив Торяник.

Він наголосив, що для розмінування всієї території можуть знадобитися десятки років.

"Якщо говорити про розмінування території, ми знаємо, що було окуповано близько 40% Харківської області. І наші науковці, Університет цивільного захисту, проводив розрахунки роботи наших саперів для того, щоб розмінувати цю територію. Цифри там йдуть про десятки тисяч саперів і десятки років, щоб повністю зачистити всю територію", - зазначив він.

Нагадаємо, 11 вересня Збройні Сили України встановили український прапор у центрі Ізюма на Харківщині. У звільненому Ізюмі знайшли місце масового поховання на понад 440 тіл. На звільненій території Харківської області виявили тіла майже 50 загиблих цивільних, місце масового поховання з орієнтовно 445 могилами виявлено біля Ізюма. У цю цифру загиблих не враховували масові поховання, звідки тіла ще не ексгумовані. Ці тіла було закопано з березня.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності