• Головна
  • Війна
  • Росія зосередила довкола України майже 800 літаків та вертольотів

Росія зосередила довкола України майже 800 літаків та вертольотів

Росія зосередила довкола України майже 800 літаків та вертольотів

Їх розмістили на 40 військових аеродромах

Росія зосередила біля кордонів з Україною майже 800 літаків та вертольотів. Їх розмістили на 40 військових аеродромах.

Про це 16 вересня повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат на брифінгу.

"Противник зосередив навколо України близько 800 літальних апаратів, які розміщено на 40 військових летовищах. Використовуються аеродроми Білорусі, росії та тимчасово окупованого Криму", — сказав Ігнат.

За його словами, орієнтовна кількість літаків становить 430 одиниць, а також 340 гелікоптерів. Винищувачі постійно патрулюють повітряний простір Білорусі, росії, тимчасово окуповані території, а також акваторію Чорного та Азовського морів. Противник використовує літаки дальньої та стратегічної авіації, з яких здійснюються удари крилатими ракетами різних типів. Постійно в небі перебувають літаки дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та літаки-ретранслятори Іл-22.

Загалом авіація рф здійснює близько 200 вильотів за добу, а з початку повномасштабного вторгнення в Україну росія провела 38 тисяч вильотів.

Ігнат також додав, що ракетний терор рф продовжується ракетами різних типів. Зенітні ракетні війська України знищили вже понад 850 повітряних цілей.

Нагадаємо, близько 360 бойових вертольотів та понад 400 бойових літаків рф перебували біля кордонів України станом на 25 серпня.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності