• Головна
  • Війна
  • 70 мільйонів людей наближаються до голодної смерті через російську агресію в Україні — ООН

70 мільйонів людей наближаються до голодної смерті через російську агресію в Україні — ООН

70 мільйонів людей наближаються до голодної смерті через російську агресію в Україні — ООН

Світ зіткнувся з "глобальною надзвичайною ситуацією безпрецедентного масштабу", коли близько 345 мільйонів людей можуть наблизитись до голодної смерті, з них 70 мільйонів —  через російську агресію в Україні.

Про це заявив виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Бізлі, повідомляє АР.

Виступаючи на Раді безпеки ООН, Бізлі сказав, що гостра нестача продовольства наразі є у 82 країнах світу. До загострення продовольчої кризи у світі, за словами високопосадовця ООН, призвело російське вторгнення в Україну 24 лютого. Бізлі зазначив, що розв’язана росією війна призвела до різкого зростання витрат на їжу, паливо та добрива, що "наблизило 70 мільйонів людей до голодної смерті".

Він також зазначив, що попри підписану в липні угоду, яка дозволяє транспортувати українське зерно з трьох чорноморських портів, що були заблоковані росією, і продовження спроб повернути російські добрива на світові ринки, "цього року існує реальний і небезпечний ризик численних голодоморів".

"І у 2023 році поточна криза цін на продовольство може перерости в кризу доступності продовольства, якщо ми не вживемо заходів", — додав Бізлі.

Крім того, посадовець звернув особливу увагу на ситуацію в Ємені, заявивши, що російська агресія в Україні розпалює інфляцію в цій країні, яка на 90% залежить від імпорту продовольства.

За його словами, після більш ніж семи років громадянської війни в Ємені "приблизно 19 мільйонів людей — шість із 10 — відчувають гостру продовольчу нестачу, приблизно 160 тисячам людей загрожує катастрофа, а 538 тисяч дітей страждають від серйозного недоїдання".

Нагадаємо, загарбницька війна росії проти України різко загострює продовольчу кризу. Загалом у світі 1,2 мільярда людей, або кожен шостий житель Землі, перебувають у вразливому становищі через “поєднання зростання цін на продукти харчування, зростання цін на енергоносії та погіршення фінансових умов”.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності