• Головна
  • Війна
  • Бійці львівської бригади ТрО передали мешканцям звільненого села Озерне пакунки із їжею

Бійці львівської бригади ТрО передали мешканцям звільненого села Озерне пакунки із їжею

Бійці львівської бригади ТрО передали мешканцям звільненого села Озерне пакунки із їжею

Бійці львівської 103-ї бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України надали допомогу жителям звільненого села Озерне на Донеччині.

Про це 14 вересня повідомляє Львівська обласна військова адміністрація.

На початку вересня бійці 103-ї бригади разом з підрозділами 15-го полку Національної гвардії України звільнили від росіян Озерне. Однак у селі залишаються цивільні мешканці, які зараз позбавлені можливості отримувати або купувати їжу, питну воду та інші необхідні речі.

Крім того, поблизу населеного пункту все ще точаться бойові дії, тож військовим під час доставки доводилось бути особливо обережними. Однак попри все, жителі Озерного отримали допомогу — пакунки із їжею, які надала Всесвітня благодійна організація World Central Kitchen.

"Ми не лише звільняємо окуповані території, ми робимо усе, щоб кожен місцевий житель, який чекав українську армію як визволителів, почував себе у безпеці. Українські захисники сьогодні женуть окупантів, звільняють міста і села і повертають на звільнені території найголовніше — Україну. Бо турбота про громадян, про їх безпеку — це найважливіші функції держави. А для багатьох українців, які пережили жахи окупації, дуже важливо відчути, що про них не забули, що про них піклуються", — наголосив командир 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ Валерій Курко.

Додамо, група цивільно-військового співробітництва 103-ї окремої бригади Сил ТрО ЗСУ уже тривалий час співпрацює із волонтерами World Central Kitchen. Спільно військові та волонтери організації доставляють допомогу до прифронтових населених пунктів, адже мешканці, які залишаються там, дуже часто не мають змоги забезпечити себе необхідними продуктами через бойові дії.

Читайте також: 

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності