• Головна
  • Війна
  • ЗСУ звільнили 300 населених пунктів на Харківщині, але наступ ще триває — Міноборони

ЗСУ звільнили 300 населених пунктів на Харківщині, але наступ ще триває — Міноборони

ЗСУ звільнили 300 населених пунктів на Харківщині, але наступ ще триває — Міноборони

Протягом тижня ЗСУ звільнили від окупації близько 150 000 українців

Збройні Сили України продовжують звільнення Харківської області від окупантів. Українські військові вибили росіян з понад 300 населених пунктів. Загалом з 6 до 13 вересня звільнено 3800 кв. км територій.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, операція зі звільнення Харківщини тривала кілька днів, як це і планувалося. Протягом тижня ЗСУ звільнили від окупації близько 150 000 українців.

"Росіяни позбавили місцевих жителів будь-якого зв'язку, і ні в кого з цих людей точно не було можливості дізнатися, що відбувається на підконтрольній частині території. Їм казали, що України вже немає, що в Україні вже інший президент, що Україна за ними не прийде, але всі наші люди стійко чекали й вірили, що ЗСУ прийдуть та звільнять їх", — сказала Маляр.

Вона наголосила, що операція у Харківській області ще триває. Вона розпланована до повного звільнення регіону.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що контрнаступ ЗСУ відбувається краще, ніж очікувалося. Втім деокуповану територію наразі потрібно убезпечити від можливого контрнаступу окупантів.

Додамо, основною причиною успіху ЗСУ є ретельна підготовка військових, яка тривала місяцями. Про це в ефірі LVIV.MEDIA розповів військовий експерт Олександр Коваленко.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності