• Головна
  • Війна
  • Військовий експерт розповів, яким буде новий контрнаступ ЗСУ

Військовий експерт розповів, яким буде новий контрнаступ ЗСУ

Військовий експерт розповів, яким буде новий контрнаступ ЗСУ

Українські військові проводять успішний контрнаступ у Харківській області та блискавично подолали десятки кілометрів, звільняючи території від російських військових. Основною причиною успіху ЗСУ є ретельна підготовка військових, яка тривала місяцями.

Про це в ефірі LVIV.MEDIA розповів військовий експерт Олександр Коваленко.

"Протягом останніх місяців ми бачили, як Збройні Cили України наносять удари по об’єктах військової інфраструктури російських окупантів саме в Харківській області. Наприклад, у районі Куп'янська та в районі Ізюма. Так, ми раділи тому, що відбувається, але насправді кожен знищений склад, БК, склад з паливо-мастильними матеріалами, пункт управління, командний пункт — усе це було частиною саме цієї підготовки — підготовки для контрнаступальних дій ЗСУ", — розповів Коваленко.

За словами експерта, основною метою підготовки було нівелювання можливостей російських окупаційних підрозділів зі здійснення наступальних дій з їх боку та оборонних дій. Після повного звільнення тимчасово окупованих територій Харківської області українські військові матимуть можливість просунутися у Луганську та Донецьку області.

"Така можливість є, але є й обмеження. Обмеження, які складаються у тому, що ці території, які були захоплені в Луганській та Донецькій областях у 2022 році, вони не мають достатньо щільної лінії оборони, вони не мають достатньої кількості фортифікаційних споруд та й взагалі, буде така сама ситуація, фактично, як і в Харківській області", — зазначив Коваленко.

Експерт зауважив, що коли українські військові дійдуть до тимчасово окупованих територій, які були окуповані з 2014 року, контрнаступальні дії змінять свій формат.

"Саме та частина Луганської та Донецької областей, яка знаходилась в окупації з 2014 року, ось там є ці лінії оборони, там ці фортифікаційні споруди, там є можливість російським окупантам тримати оборону досить тривалий час. Тому буде ось такий момент, коли контрнаступальні дії змінять свій формат", — наголосив експерт.

Коваленко додав, що у такому випадку штурмові дії передових підрозділів відійдуть на другий план, а на перший вийде робота ствольної та реактивної артилерії.

Більше про події на півдні та звільнення Луганщини дивіться в ефірі з військовим експертом Олександром Коваленком на LVIV.MEDIA.

Читайте також: 

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності