У низці областей України зникло світло

У низці областей України зникло світло

Окупанти завдали ударів по критичній інфраструктурі

Увечері в неділю, 11 вересня, у частині областей України зникла електроенергія. Це відбулося під час повітряної тривоги. Telegram-канали повідомляють про повну відсутність електрики у Харківській та Сумській областях. Також є інформація про проблеми з електропостачанням у Дніпрі.

Мер Харкова Ігор Терехов пише, що питанням відновлення подачі електроенергії зараз займаються профільні служби.

У ЗМІ з'явилася інформація про те, що, ймовірно, удару було завдано по Харківській ТЕЦ-5, яка є однією з найбільших теплоелектроцентралей України.

Водночас і в Дергачівській міській раді розповіли, що проблеми з електропостачанням пов'язані з ударами окупантів по критичній інфраструктурі.

Ситуацію з відсутністю світла прокоментував також голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

"Рекомендую по можливості вимкнути електроприлади та ін. побутову техніку для уникнення її пошкодження. Електросистема області залишається нестабільною через руйнування в результаті ворожих бомбардувань у березні. Також можливі атаки російсько-фашистських військ по об'єктам енергозабезпечення в Україні", — повідомив чиновник.

У Полтавській ОВА запевняють, що найближчим часом світло та водопостачання відновлять.

Водночас про удар по критичній інфраструктурі на Дніпропетровщині повідомив голова ОВА Валентин Резніченко.

"Деякі міста та громади області залишилися без світла. Росіяни ударили по енергетичній інфраструктурі. Не можуть змиритися з поразками на полі бою. Та ми впораємося. Уже працюють  усі служби. Відновимо все з максимально можливою швидкістю", — йдеться у повідомленні голови Дніпропетровської ОВА.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності