• Головна
  • Війна
  • Не поспішайте оголошувати території звільненими — Гуменюк

Не поспішайте оголошувати території звільненими — Гуменюк

Не поспішайте оголошувати території звільненими — Гуменюк

Лише військові можуть говорити про звільнення населених пунктів

Військові є зараз головними ньюзмейкерами, і саме військове командування визначає, які населені пункти можна проголошувати звільненими, а які не варто.

Про це у розмові на Lviv.Media сказала керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк, коментуючи повідомлення, які періодично з’являються у ЗМІ про звільнення населених пунктів на півдні.

Як приклад, вона наводить повідомлення про звільнення Високопілля на Херсонщині. Після них ворог активізував повітряну розвідку в цьому районі.

"Найсвіжіший приклад — роздута увага до Високопілля. Вночі ворог активізував повітряну розвідку і нашими силами ППО було знищено два безпілотні літальні апарати. А це свідчить про те, що ворог готувався проводити масований артилерійський і авіаційний удари по вивільнених пунктах, де знаходяться мирні мешканці", — каже речниця.

Наталя Гуменюк наголошує, що для ЗСУ цінне життя кожної людини і кожного військового зокрема. Тож закликає не поспішати оголошувати території звільненими, доки цього не зробило військове командування.

"Ми бережемо життя наших громадян і, зокрема, життя наших бійців, які знаходяться на цій території, захищають її від ворога. Саме тому військове командування ще раз наголошує на тому, щоб не проголошувати, не називати населені пункти, які звільнено, до прийняття військового виваженого рішення", — каже Наталія Гуменюк.

За словами речниці, така інформація з’являється, бо користувачі соцмереж не можуть стримати своєї радості від позитивних новин. Вона просить дати відповідь на одне запитання, перш ніж оголошувати якісь території вільними від окупантів.

"Слід ще раз і ще раз собі зауважити, чи не нашкоджу я цим подальшому розвитку військової операції? Тому що, нагадаю, визволення одного населеного пункту — це свято для кількох сотень людей, а визволення подальших територій — це тисячі і тисячі людей", — зауважує керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

Більше дізнавайтеся на Lviv.Media.

Читайте також: 

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності