• Головна
  • Війна
  • Окупанти сформують новий армійський корпус не раніше кінця листопада — ГУР

Окупанти сформують новий армійський корпус не раніше кінця листопада — ГУР

Окупанти сформують новий армійський корпус не раніше кінця листопада — ГУР

40 відсотків бойової техніки росіян є небоєздатною

Росія зазнає катастрофічних втрат в особовому складі та техніці. Тому окупанти намагаються створювати нові військові частини та з’єднання. Втім, новий армійський корпус країна-агресорка зможе сформувати лише до кінця листопада.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

“Історія з третім армійським корпусом розтягнеться до листопада. Проблема — людський ресурс. Укомплектування спеціалістами. Щоб підготувати нормального спеціаліста потрібно 3-4 місяці”, —пояснив представник воєнної розвідки України Вадим Скібіцький.

Він також зазначив, що проблемою є і комплектування технікою та озброєнням. Адже переважно — це застарілі радянські зразки озброєння, які давно не обслуговувались, тож їм потрібен ремонт.

“Вся новітня техніка була на озброєнні тих батальйонно-тактичних груп, які заходили на нашу територію в лютому-березні. Зараз ми бачимо, що всі підрозділи, що формуються, оснащуються ще радянськими зразками озброєння, які знімаються з баз зберігання й арсеналів та поступають у війська. За нашими оцінками, 40 відсотків бойової техніки не боєздатна. Її потрібно ремонтувати та приводити до ладу”, — підсумував Скібіцький.

Нагадаємо, через виснаження мобілізаційного потенціалу основних “донорів” війни проти України з неблагополучних регіонів росії кремль активізувався у так званих “центральних областях”. Зокрема, “прихована мобілізація” відбувається у московській та ленінградській областях.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності