• Головна
  • Війна
  • На Стрийщині попрощаються з військовим, який загинув понад п‘ять місяців тому у Маріуполі

На Стрийщині попрощаються з військовим, який загинув понад п‘ять місяців тому у Маріуполі

На Стрийщині попрощаються з військовим, який загинув понад п‘ять місяців тому у Маріуполі

Роман Гладій був командиром міномета і служив у батальйоні "Азов"

На Стрийщині 1 вересня проведуть в останню путь військового, який загинув понад п‘ять місяців тому, захищаючи Маріуполь.

Про це повідомляє Стрийська міська рада.

Роман Гладій був командиром міномета І вогневого розрахунку мінометного взводу 2-ї роти оперативного призначення 2-го батальйону оперативного призначення окремого загону спеціального призначення "Азов" в/ч 3057 Національної гвардії України.

Він народився 4 жовтня 1981 року в селі Бережниця на Стрийщині. Після закінчення школи навчався у Харківському університеті внутрішніх справ. Працював у Стрийському та Жидачівському відділах поліції.

У 2015 році чоловік вступив до батальйону “Азов”. Останні роки жив у Маріуполі, де і загинув 26 березня цього року, захищаючи місто від окупантів.

Військовий був посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

"Без батька залишились неповнолітні син та донька. Щирі співчуття дружині та батькам. Вічна пам’ять!", — зазначають у Стрийській міськраді.

Там додають, що військового зустрінуть сьогодні, 1 вересня, у рідному селі Бережниця. У зв’язку з тривалим очікуванням на повернення тіла, одразу ж проведуть і чин похорону.

Читайте також: 

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності